Krimi

Dansk storsvindler anholdt for sex med mindreårige

Spansk politi bringer nye oplysninger om fængslet dansker.

En dansk storsvindler , 39 år, som TV 2 tidligere kunne afsløre har siddet fængslet i Malaga i 14 dage, er efterlyst af dansk politi for seksuel udnyttelse af mindreårige.

Det oplyser politiet i Malaga i en pressemeddelelse. Politiet skriver, at der siden den 1. februar 2017 har været en europæisk arrest- og udleveringsordre udstedt af de danske myndigheder på danskeren. 

Politiet oplyser desuden, at manden også sigtes for røveri og bedrageri. Disse forbrydelser har – ifølge dansk lovgivning – en strafferamme på op til otte års frihedsberøvelse.

I arrestordren fremgår det desuden, at den anholdte er mistænkt for uanstændig opførsel, der involverer berøringer af intime områder.

Arrestordren referer også til fire sammenhængende tilfælde af bedrageri – tre der har at gøre med køb af mobiltelefoner, salg af biler, optagelse af banklån og køb af varer til en samlet værdi af 73.138 euro - omkring 544.000 danske kroner.Han forbindes også til to røverier, hvor penge og smykker til en værdi af 6.327 euro - omkring 47.000 danske kroner - blev stjålet.

I pressemeddelelsen skriver politiet i Malaga desuden, at det var manden selv, der henvendte sig til en politipatrulje.

- Han forklarede over for betjentene, at han var eftersøgt, og at han var træt af at flygte fra politiet, skriver spansk politi i pressemeddelelsen.

Manden har i flere år været omtalt i danske medier i forbindelse med en række svindelsager, hvor især mange kvinder er blevet narret.

Snød håndboldklubben Slagelse FH

Ifølge TV 2s oplysninger blev manden anholdt ved midnatstid natten til den 21. maj i byen Fuengirola i Spanien tæt på Málaga.

Udenrigsministeriet bekræfter over for TV 2, at en dansk statsborger sidder anholdt i Málaga, men Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke villet oplyse yderligere om denne person over for TV 2. De henviser til deres tavshedspligt.

Men over for TV 2 har politiet i Málaga tidligere bekræftet, at den anholdte er identisk med manden, der er kendt fra flere danske sager.

Udover en række tilfælde af bedrageri i Danmark siden år 2000, hvor det blandt andet i 2009 lykkedes ham at snyde håndboldklubben Slagelse FH, der har Anja Andersen som tidligere træner, har han også snydt folk på den græske ferieø Rhodos og i Malaga i Spanien. Men nu har han altså selv afsluttet sin flugt.

Opdateret: Der er nedlagt navneforbud i sagen. Derfor er navn og visse detaljer fjernet fra artiklen.