Krimi

To personer efterlyst for bedrageri mod ældre: - Jeg synes, det er så groft

Det efterlyste par bruger en særlig fremgangsmåde i deres kriminalitet

Tidligere har vi fortalt om 78-årige Elin Hansen, der blev ringet op, mens hun sad i sin lejlighed på Frederiksberg, og fik at vide, at hendes barnebarn var kørt galt. Personen, der ringede Elin Hansen op, spurgte om hun ville tale med sit barnebarn. Det ville Elin Hansen selvfølgelig gerne, og selvom barnebarnet lød lidt mærkelig, blev det bare slået hen med, at han havde slået fire tænder ud, og at han nu havde en klud i munden. Derfor troede Elin Hansen på at det var hendes barnebarn, da han sagde, at han skulle låne 40.000 kr. til at få fjernet hans bil fra motorvejen.

Inden Elin Hansen nåede at hæve pengene, opdagede hun heldigvis, at det var svindel. I de ældre boliger hun bor i, har svindlere mindst 12 gange ringet beboerne op, og forsøgt at franarre dem penge. 

- Jeg synes, det er så groft, at nogen udnytter os ældre på den måde. Vi bliver jo kede af at høre, vores børnebørn har været i en ulykke, og vi vil gøre hvad som helst for at hjælpe, sagde 78-årige Elin Hansen til Station 2 Efterlyst.

Efterlysning af gerningspersoner

Politiet efterlyser nu to gerningspersoner, for omfattende bedragerier mod ældre mennesker i København og flere steder på Sjælland blandt andet som Elin Hansen oplevede det. 

Den eftersøgte mand er den 28-årige dansk-marokaner Mohamed Sahsah. Han beskrives som almindelig af bygning og 171 cm høj med brune øjne og sort hår.

Den eftersøgte kvinde er den 33-årige dansk-filipiner Nadia De Molade Pormasdoro.

Sammen med parret er deres dreng på halvandet år. De kører i en sort Mercedes 200 CDI Coupè, årgang 2016 med registreringsnummeret, BA 49097. Nedenstående billede viser samme model, som den det eftersøgte par kører rundt i.   

Ifølge politiet ved parret godt, at de er eftersøgt, men det er ikke politiets opfattelse, at de gemmer sig.

- Politiet har behov for hjælp fra borgere, som eventuelt har kendskab til parrets opholdssted, eller observerer de pågældende, når de færdes i det offentlige rum, fremgår det af politiets pressemeddelelse. 

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Du kan læse hele historien om Elin Hansen her. 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-05-18-saadan-sikrer-du-de-aeldre-i-din-familie-mod-dyre-fupopkald