Station 2

Røveri på tank tog kun 50 sekunder – billeder kan fælde forklædte mænd

På bare 50 sekunder begik to bevæbnede gerningsmænd røveri. Mødet med røverne gik hårdt ud over de unge kvindelige ekspedienter.

Det var en helt almindelig mandag aften på Shell Tanken i Billund den 15. maj. Mie Ryberg Madsen var på arbejde, og hun var i gang med at lære en nyansat medarbejder op, de stod begge bag kassen. Inde på tanken stod også Jens Busborg, der er gift med Laila, der bestyrer tanken. Klokken 20.39 går dørene op og ind stormer to forklædte mænd.

- De råber penge, penge, penge og den ene hopper op på disken og truer med kniv, mens den anden står bagved og peger på de to kvindelige ansatte med en pistol. Jeg går hen imod dem, og siger at vi ingen penge har her i butikken, så det får de ikke, fortæller Jens Busborg til Station 2 Efterlyst.

I stedet kræver røverne cigaretter, og Jens Busborg går hen til hylden og går i gang med at give dem nogle cigaretkartoner.

- Jeg overvejer, om jeg skal gøre noget, slå ud efter dem eller et eller andet, for jeg bliver simpelthen så rasende over, at de kommer her på den måde. Men da de står og truer de ansatte med, hvad der ser ud til at være et skarpladt våben, så tør jeg ikke tage nogen chancer, siger Jens Busborg.

Efter 50 sekunder forlader røverne forretningen igen med favnen fuld af cigaretkartoner. De taber nogen af dem ved udgangen og får ikke samlet alle sammen op, inden de flygter i ukendt retning. Sandsynligvis har de haft en bil holdende bag tanken, som de er kørt væk i igen.

Billeder inden røveriet kan fælde gerningsmændene

Gerningsmændene er under røveriet fuldstændig tildækket for ansigt og på hænderne, men det er ikke det eneste sted, de er filmet den aften. Omkring klokken 20 samme aften går de nemlig forbi Min Købmand i Stenderup Krogager, der ligger cirka et kvarters tids kørsel fra Shell-tanken i Billund.

Her lægger købmanden mærke til de to personer, der går forbi forretningen, og da han senere samme aften hører, at der har været røveri på tanken, går han ind og finder overvågningen, og kan se der er tale om fuldstændig samme påklædning, som på røverne fra tanken.

Ifølge Sydøstjyllands politi er der heller ingen tvivl om, at det er de samme personer der er filmet, og politiet håber nogen kan genkende de to mænd på billederne.

Truet med pistol - føltes som en evighed

For Mie Ryberg Madsen, der har arbejdet som afløser på tanken i lidt over tre år, var det en voldsom oplevelse.

- I starten troede jeg nærmest, det var en joke, det virkede så surrealistisk, men da det gik op for mig det var alvor, blev jeg rigtig bange. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg tænkte på, da røveren pegede på os med pistolen, det var først dagen efter, at jeg kunne mærket, hvor påvirket jeg var af det.

Og selvom røveriet gik stærkt, føltes det som en evighed, da den ene røver pegede på de kvindelige ekspedienter med en pistol.

- De var kun inde i forretningen i 50 sekunder, men da jeg efterfølgende blev spurgt, troede jeg, de havde været derinde omkring 10 minutter, det føltes som meget lang tid, fortæller Mie Ryberg Madsen.

De tre, der var udsat for røveri den mandag aften i Billund, håber meget, de to mænd bliver fanget.

- De skal ikke have lov til at slippe af sted med det her. Det er meget voldsomt at true unge mennesker med kniv og pistol, og den her oplevelse har taget hårdt på de kvindelige ekspedienter. Det skal de ikke have lov til at gøre igen, derfor håber vi meget, at de bliver fundet, fastslår Jens Busborg.

Station 2 Efterlyst sender torsdag aften fra Shell-tanken i Billund, så sagen kan blive opklaret.

Har du oplysninger i sagen kan de gives til Sydøstjyllands Politi på 1-1-4