70 bandefolk anholdt i Aarhus efter uro

Lørdag morgen er 69 af de 70 løsladt igen - men én skal i grundlovsforhør.

Politiet måtte fredag skride talstærkt ind, da der var uro i bandemiljøet i Aarhus.

Men efter en omfattende anholdelsesaktion i Aarhus fredag aften har Østjyllands Politi lørdag valgt at løslade 69 af de i alt 70 anholdte bandefolk.

- Vi har besluttet, at kun én af dem skal i grundlovsforhør. Han sigtes for besiddelse af narko, siger vagtchef Jes Frederiksen.

Fredagens uroligheder udspringer tilsyneladende af den københavnske bande Loyal To Familias ambitioner om at etablere sig i Aarhus.

Rygtet til Aarhus

Politiet følger udviklingen tæt, og fem af gruppens medlemmer blev allerede fredag klokken 18.15 anholdt i bebyggelsen Bispehaven i det vestlige Aarhus. Årsagen var forskellige former for lovovertrædelser.

Torsdag skrev Horsens Folkeblad, at den berygtede bande har planer om at slå sig ned i Aarhus.

- Vi ved, at de er på vej hertil, og derfor besluttede vi at udvise rettidig omhu og følge dem tæt for at undgå sammenstød med andre bander, sagde politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi fredag aften.

Knap halvanden time senere var den gal lidt længere vestpå, i Gellerup.

Her måtte over 60 personer føres væk, efter at også de brød loven på en række områder. Der er hovedsageligt tale om overtrædelser af ordensbekendtgørelsen

På vej væk fra Nordsjælland

I starten af sidste måned skrev Frederiksborg Amts Avis, at Loyal to Familia var på vej væk fra Kokkedal i Nordsjælland. 

Hos Nordsjællands Politi er man bekendt med, at der tales om, at LTF-afdelingen i Kokkedal, som er en af bandens første, er fortid, skrev avisen.

Heller ikke i dette tilfælde ønskede politiet at be- eller afkræfte rygterne.

-  Lige nu monitorerer vi oplysningerne, og holder nøje øje med situationen, sagde vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Gransker video efter anholdelser

Der blev fundet et større antal slagvåben og stikvåben på stedet, hvor masseanholdelsen skete.

Politiet er fortsat til stede i Aarhus Vest og vil være det hele weekenden. De vurderer dog, at beboere trygt kan færdes i området, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi er nu i gang med at gennemgå video- og billedmateriale og efterforske sagerne nærmere.

Det vil løbende blive vurderet, hvilke personer der kan løslades, og hvad de præcise sigtelser bliver.