Tyve går i øjeblikket målrettet efter håndværkerbiler

Mange håndværkerbiler er de seneste to måneder blevet brudt op og tømt for dyrt værktøj.

Michael Madsen tager imod os med smil og godt humør i sin gule murstensvilla. Station 2 Efterlyst besøger Michael Madsen, fordi han en nat havde indbrud i sin firmabil, mens den holdt parkeret foran hjemmet i Skive.

67 gange i løbet af de seneste to måneder er håndværkerbiler blevet tømt for dyrt værktøj i Midt- og Vestjylland. I hele 2017 har der været 99 lignende tilfælde i samme område.

Det skal da sælges, det er i hvert fald begrænset, hvor lang tid de selv kan bruge det, for de har ikke fået batteriopladeren med

Michael Madsen, el-installatør

Michael Madsen er selvstændig el-installatør, og det er ikke første gang, han får stjålet værktøj fra sin bil. Faktisk er det tredje gang, tyve tvinger sig adgang til hans bil. Selvom tre indbrud virker voldsomt, er Michael Madsen sikker på, at tyvene ikke personligt går efter ham, men kun hans værktøj. Måske er det derfor, humøret fortsat er højt.

- Det vipper de ikke mig af pinden for, overhovedet ikke. Den fornøjelse skal de ikke have, siger Michael Madsen.

Tyvene går målrettet efter værdifuldt batteriværktøj, og Michael Madsen fik stjålet værktøj for omkring 16.000 kr.

- Det er da træls, det er irriterende, det er en frustrerende tid efter, for der går jo et stykke tid, fra man har fået stjålet sine sager, til man kan få noget nyt, fortæller Michael Madsen.

Indbrud fanget på overvågning

Før indbruddet i Michael Madsens bil havde politiet ikke meget at gå efter, men netop fordi Michael Madsen har været udsat for indbrud tidligere, har han fået installeret overvågningskameraer. På overvågningsbillederne kan man se, hvordan gerningsmændene bruger en spids genstand til at åbne bilens sidedør. Tyveriet foregår helt lydløst, og det tager ikke mere end tre minutter.

Her ses den ene gerningsmand til tyveriet fra Michael Madsens bil. Læg særligt mærke til det ligner, han har et stort ar i baghovedet
Her ses den ene gerningsmand til tyveriet fra Michael Madsens bil. Læg særligt mærke til det ligner, han har et stort ar i baghovedet Foto: Privat / TV 2

- Vi har et område, hvor andet berigelseskriminalitet er forholdsvis lavt, derfor springer det her i øjnene, fortæller Ole Henriksen, politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi til Station 2 Efterlyst. 

Han fortæller videre, at politiet mistænker gerningsmændene for at begå indbrud i bølger, hvor der bliver stjålet meget over en kort periode. Der tegner sig et billede af, at de fleste indbrud i biler sker mellem mandag og torsdag. Gerningsmændene benytter særligt tre forskellige fremgangsmåder. I de fleste tilfælde laver tyvene et lille hul bildøren med en spidsgenstand, og så kan de låse op indefra. Ellers knuser gerningsmændene en rude, eller lirker låsen op på anden vis.

Med overvågningen fra indbruddet i Michael Madsens bil håber politiet nu, at de kan få et gennembrud i sagen.

- Nu hvor vi er så heldige, at der er videoovervågning af gerningsmændene, håber vi selvfølgelig, at der er nogen, der kan genkende ham, siger Ole Henriksen. 

Mange indbrud

En anden der har haft indbrud i sin firmabil er Martin Kristensen, der er projektleder i SteelXperts i Holstebro. En aften parkerede han bilen foran arbejdet, og da han kom tilbage næste morgen, var bagruden smadret og bilen tømt for det dyre værktøj.  

Bagruden i Martin Kristensens bil blev slået ind, og han fik stjålet værktøj for 40.000 kr.
Bagruden i Martin Kristensens bil blev slået ind, og han fik stjålet værktøj for 40.000 kr. Foto: Privat / TV 2

Martin Kristensen fik stjålet værktøj for omkring 40.000 kr. Han tror ikke på, at han får værktøjet tilbage, men han håber, gerningsmændene bliver anholdt.

- Jeg håber da, at de finder dem, der har taget det, også for alle andres skyld. Det er jo et stort problem, siger Martin Kristensen.

Michael Madsen tror heller ikke på, at han får sit værktøj tilbage, og han er ikke i tvivl om, hvad tyvene gør af hans dyre værktøj.

- Det skal da sælges, det er i hvert fald begrænset, hvor lang tid de selv kan bruge det, for de har ikke fået batteriopladeren med, siger Michael Madsen.

Hvis du kan genkende mændene på overvågningsbillederne, kan du kontakte Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 114.