Krimi

To fængslet for knivstikkeri i København

Dommervagten i København, hvor de to blev fængslet. Kaare Smith / Scanpix Danmark

23-årig mand blev stukket ned på Strøget i København en tidlig morgen i februar. To mænd er varetægtsfængslet.

En 21-årig mand er mistænkt for at have været med til at begå et knivstikkeri på Strøget i København i februar. Han er torsdag blevet varetægtsfængslet i 20 dage. Manden er sigtet for drabsforsøg.

En anden mand blev for knap en uge siden varetægtsfængslet i 26 dage i samme sag. Knivoverfaldet skete 12. februar kort før klokken syv om morgenen omkring Østergade på Strøget. Her blev en 23-årig mand stukket to gange med kniv. Han blev også både slået og sparket. 

Kniven gjorde skade på offerets lever og pulsåre, og han var i livsfare efter overfaldet.

Ifølge sigtelsen havde offeret været i byen med nogle venner, da de blev kontaktet af to mænd på Strøget. De tilbød vennerne at købe stoffer, hvilket vennerne afslog. Gerningsmændene blev provokerende, skubbede, og der opstod tumult. Herefter blev der trukket en kniv, og offeret faldt om på jorden med smerter.

Mændene forsvandt fra stedet i en taxa. Chaufføren hørte de to mænd snakke sammen om, at de havde stukket en person tre gange med kniv. De opførte sig også aggressivt, før de blev sat af i Istedgade. Det har taget tre måneders efterforskning, før Københavns Politi kunne anholde den første mistænkte. Ved den lejlighed blev en tredje mand også anholdt, men han blev løsladt efter grundlovsforhør.