Station 2

Gerningsmand anholdt: Jeg skulle skaffe penge, fordi min familie blev truet

Hvad sker der egentlig, når overvågningsbilleder er blevet vist i Station 2 Efterlyst, og politiets telefoner begynder at ringe?

I Station 2 Efterlyst torsdag den 20. april blev der vist billeder af en indbrudstyv fra et indbrud i guldsmedeforretningen Giorgi og Hein i St. Kongensgade i det indre København. Tyven forsøgte sig først en nat med at komme ind i forretningen, men da det mislykkedes, vendte han tilbage igen natten efter, og brugte næsten to timer på at bryde glasset op ind til forretningen og smykkerne. Da det lykkedes, var han i forretningen under et minut, men kom af sted med smykker til en værdi af cirka 170.000 kroner.

Overvågningsbillederne er fra smykkeforretningen Giorgi & Hein i St. Kongesgade i København. Billederne blev vist i Station 2 Efterlyst den 20. april, og et anonymt tip dagen efter, bragte politiet på sporet af gerningsmanden.

Efter overvågningsbillederne blev vist i Station 2 Efterlyst fik betjentene i Indbrudsgruppen på Station Bellahøj i København et interessant tip om en mulig gerningsmand. Personen der ringede mente, at han kunne genkende tyven fra indbruddet i guldsmedforretningen. Efterforsker Tue Hockerup fra Station Bellahøj rykkede med tre kolleger straks ud for at undersøge, om der var tale om den rigtige mand.

Anholdt mens han er i gang med at arbejde

Sammen med sine kolleger fra indbrudsafsnittet fandt Tue Hockerup den udpegede mand, mens han var i gang med gravearbejde i en mindre by på Sjælland. Manden fik at vide, at han var set på noget overvågning i København, og at han skulle med til afhøring. Han blev anholdt, fik håndjern på og fulgte frivilligt med betjentene.

Da efterforsker Tue Hockerup spurgte til forsvundne smykker og hans kolonihavehus, erkendte manden hurtigt, at han havde begået indbruddet, men sagde også med det samme, at de ikke ville finde smykkerne hos ham, da de allerede var afsat. Manden forklarede, at han skyldte penge til nogle der havde truet ham og hans familie, og at han derfor begik indbruddet for at skaffe penge.

- Jeg er meget tilfreds med dagens anholdelse. Det er aldrig til at vide, om de tip vi får holder stik, men i det her tilfælde viste det sig at passe. Manden erkendte jo også med det samme, at det var ham, og at han havde gjort det for at skaffe penge, fordi han og hans familie blev truet, fortæller Tue Hockerup.

Betjentene tog umiddelbart efter anholdelsen den anholdte med ud til hans kolonihavehus. Her ransagede de huset, og fandt den hættetrøje manden havde på under indbruddet, og også noget værktøj, der kunne være interessant i forhold til indbruddet, blev fundet.

Manden blev taget med til afhøring på stationen. Her skulle han også have taget billede og fingeraftryk. Han blev løsladt igen efter afhøringen, da politiet ikke havde andet på ham, og han kan nu afvente at komme for en dommer og få sin dom for indbruddet.