Krimi

Dømt for fire drabsforsøg: Her er straffen til 32-årig sygeplejerske

Kvinden er frikendt for tre drab, men skyldig i fire drabsforsøg. Hun er meget lettet over dommen, siger forsvarer.

Den 32-årige sygeplejerske Christina Hansen er idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg begået mod patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

Det har Østre Landsret netop afgjort, dagen efter kvinden blev fundet skyldig i drabsforsøgene.

Kvinden, som ikke selv er til stede i retssalen, fratages også retten til at være sygeplejerske.

Fik livstid i byretten

I byretten blev kvinden i juni sidste år idømt fængsel på livstid for tre drab og et drabsforsøg.

Men onsdag blev kvinden i landsretten frikendt for de tre drab. Hun blev i stedet fundet skyldig i fire drabsforsøg.

Efter en ny udtalelse fra Retslægerådet mente retten ikke, at det var tilstrækkelig bevist, at tre patienter døde af de mængder morfin, der blev fundet i deres kroppe.

Ifølge udtalelsen fra rådet kan det ikke med sikkerhed siges, at sygeplejerskens overmedicinering af de gamle, svage og syge patienter alene kan forklare deres død.

Meget lettet over dom

Selvom Christina Hansen blev frikendt for drab, så gik anklager Karen Vistisen alligevel efter en livstidsstraf. Hun er overrasket over dommen på 12 år.

- Landsretten gav jo klart tilkende i deres skyldskendelse i går (onsdag, red.), at de mener, hun HAR gjort det her. Altså, det ER hende, der har givet de her sprøjter. Det ER hende, der har haft forsæt til at ville slå de her mennesker ihjel. Så er det noget rent teknisk, der gør, at man ændrer det fra drab til drabsforsøg, siger Karen Vistisen til TV 2.

32-årig sygeplejerske idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg. Video: Emil Færch

Christina Hansens forsvarer, Michael Juul Eriksen, er derimod ”meget lettet” over dommen. Det samme er hans klient, som han talte i telefon med, kort efter dommen var faldet.

- Hun går fra at få en livstidsstraf, hvor hun måske kan risikere at sidde 30 år og som minimum 18-19 år i fængsel, til at få en tidsbestemt straf på 12 år, siger han til TV 2.

Med reglerne for prøveløsladelse og de to år og tre måneder, som Christina Hansen allerede har siddet i fængsel, kan hun se frem til at blive løsladt langt tidligere.

- Lidt over fem og et halvt år, så er hun på fri fod og kan formentlig afsone den sidste tid ret lempeligt. Så hun var meget lettet over nærmest at have fået sit liv tilbage, siger Michael Juul Eriksen.