Krimi

17-årig fængslet for hjemmerøveri mod cykelhandler i København

Dommervagten i København. Kaare Smith / Scanpix Danmark

En cykelhandler på Østerbro blev stukket ned med kniv ved hjemmerøveri. 17-årig varetægtsfængslet i fire uger.

En blot 17-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for et groft hjemmerøveri og drabsforsøg. Det er sket ved Dommervagten i København torsdag. 

Den unge mand, der er fra Albanien, er mistænkt for at have overfaldet en 69-årig cykelhandler på Østerbro i København i februar. Sammen med en anden gerningsmand lå den 17-årige ifølge politiet på lur i mindst to timer, før de begik forbrydelsen. 

Røveriet fandt sted klokken 7.40, da cykelhandleren kom hjem til sin lejlighed, der ligger over hans forretning. Mændene var forinden trængt ind i opgangen. Her ventede de ifølge politiet tilsyneladende på, at deres offer skulle komme hjem efter at have luftet hund. 

Da den 69-årige kom hjem, trængte de to mænd med ham ind i lejligheden. Her slog og sparkede de deres offer, som også blev stukket med kniv i både skulder og lår. Det fremgår af sigtelsen mod den 17-årige. 

Under overfaldet blev cykelhandleren desuden slået med et koben. Han blev også sparket på halsen, så han fik brud på strubehovedet og en brækket næse. Efter overfaldet gav gerningsmændene sig god tid. De blev i lejligheden i omkring en time, før de forlod den og gik i retning mod Svanemøllen Station. Politiet kunne i første omgang ikke afhøre den 69-årige på grund af svære kvæstelser.

De to formodede gerningsmænd blev dog fanget på et overvågningskamera. Det gav politiet en idé om, hvem man ledte efter. Med sig fra cykelhandleren fik røverne en mobiltelefon, en iPad, en guldkæde, et guldur samt en bærbar computer. Den 17-årige nægter at være skyldig i sigtelserne. Han ønskede heller ikke at udtale sig i grundlovsforhøret. Politiet leder stadig efter en medgerningsmand.