Krimi

Regionsrådsmedlem Freddy Blak tiltalt for læk i Ateasag

Freddy Blak (S) er tiltalt for at videregive fortrolige oplysninger til en journalist i Ateasagen.

Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er blevet tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea.

Det oplyser specialanklager Maria Jepsen.

- Han har som regionsrådsmedlem haft en tavshedspligt omkring nogle fortrolige oplysninger. I forbindelse med Ateasagen blev der lavet en revisionsrapport. En del af den blev gjort fortrolig.

- De her fortrolige oplysninger, som indgik i efterforskningen, har han videregivet ifølge tiltalen, siger Maria Jepsen.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Freddy Blak, der også har været medlem af Europa-Parlamentet, onsdag formiddag.

Men i forbindelse med sigtelsen i sagen ønskede han ikke at oplyse, hvordan han forholdt sig i sagen.

Risikerer bødestraf

Han er tiltalt for overtrædelse af straffeloven 152 stk. 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

Ifølge anklageren vil der være tale om en bødestraf, hvis han findes skyldig.

De fortrolige oplysninger skal han have lækket til en journalist fra Weekendavisen i den meget omtalte bestikkelsessag, der handler om samarbejdet mellem Atea og Region Sjælland.

Sagen om Atea begyndte i juni 2015, da en række personer med tilknytning til Atea, it-firmaet 3A-it samt flere offentligt ansatte blev anholdt.

Bestikkelsessagen drejer sig blandt andet om en Formel 1-rejse til Dubai til en værdi af over 400.000 kroner, som angiveligt skulle have fungeret som bestikkelse.

Fire tidligere Atea-folk og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet er tiltalt. Alle nægter sig skyldige. Den omfattende sag kommer først for Retten i Glostrup til oktober.

Det er endnu uvist, hvornår Freddy Blaks sag kommer for retten.