Krimi

Kommune efter kritik fra Kundby-pigens mor: Man kan altid gøre noget andet

Både Kundby-pigens mor og advokat har kritiseret Holbæk Kommune for ikke at have gjort nok for at stoppe pigens radikalisering.

Tirsdag er en nu 17-årig pige blevet kendt skyldig i forsøg på terrorisme i den såkaldte Kundby-sag, men igennem hele retssagens forløb har både pigens mor og forsvarsadvokat Mette Grith Stage været utilfreds med Holbæk Kommunes håndtering af pigens sag.

Før skyldskendelsen har Holbæk Kommune ikke ønsket at svare på kritikken, men tirsdag svarer Julie Becher, koncernchef for Uddannelse til Alle Unge i Holbæk Kommune, at kritikken er taget til efterretning.

- Vi er altid opmærksomme på, når nogen kritiserer vores indsats, og at moderen ikke oplever, at hun har fået den hjælp, tager vi selvfølgelig alvorligt. Min vurdering er, at vi har været der igennem hele forløbet, og at vi har intensiveret vores indsats i takt med, at der var brug for det, siger Julie Becher til TV 2.

Kommunechef: Alle kommuner kan lære noget

En del af moderens kritik har været, at kommunen ikke gjorde noget ud over at holde møde efter møde, og at der ikke blev sat noget i gang, som skulle stoppe den dengang 15-årige piges radikaliseringsproces.

Denne kritik er Julie Becher dog ikke umiddelbart enig i.

- Det er jo en kompleks og dynamisk proces, som udvikler sig meget hurtigt. Vi er løbende i dialog dels med moderen og hendes pige, men også med politiet og vores egen SSP og sociale indsats. Der vurderer vi selvfølgelig hele tiden, hvordan vi griber sagen an, siger Julie Becher med henvisning til, at der kun gik fire måneder fra at Kundby-pigen konverterede til Islam til anholdelsen den 13. januar 2016.

Alligevel mener Julie Becher, at kommunen kan lære af sagen, i korte trak handler om, at pigen havde købt ingredienser til at fremstille bomber med henblik på at angribe to skoler.

- Alle kommuner skal lære noget af den her sag, og det skal vi også. Blandt andet hvor hurtigt, det kan gå.

Endelig dom torssdag

Pigen i Kundby-sagen blev foruden terrortiltalen kendt skyldig i at have stukket en pædagog ned med et stykke spejlglas under sin varetægtsfængsling på en lukket institution.

Pigen erkendte denne anklage, men nægtede sig skyldig i terroranklagen.

Torsdag falder der endelig dom over pigen. Anklageren kræver en forvaringsdom.