Station 2

De nye politikadetter bliver testet på fysikken – kan du klare kravene?

På Politiskolen i Brøndby bliver de nye kadetter testet på fysikken. Kropshævninger, længdespring og kondition er nogle af prøvelserne.

Selv om de studerende på Politiskolens nye kadetuddannelse kun skal gå på skolen i et halvt år, er de fysiske krav høje og på linje med dem, de studerende på den toårige politiuddannelse skal igennem.

Husk at du kan se flere af Politirapportens programmer her.

For overhovedet at komme ind på uddannelsen skal de bestå en fysisk test, og det er langt fra alle, der klarer skærene. Til den første fysiske optagelsesprøve bestod blot 79 ud af 182 ansøgere, og nu hvor de studerende er kommet ind på forløbet, skal de undervejs gennemgå flere prøver for at se, om den fysiske form holder.

- De vil gerne se, hvordan vi klarer os fysisk. Det er spændende, for man vil gerne se, hvor man ligger henne, og hvor gode de andre er, lyder det fra Lucie, der er eneste kvinde på holdet.

Ren råstyrke

I aftenens udgave af Station 2 Politirapporten er vi med, når de studerende skal igennem kropshævninger, længdespring, bænkpres og roning, og alt efter antal gentagelser, meter, kilo på vægtstangen og tid får de en karakter, der viser, hvor de ligger henne på skalaen.

Her kan du se, hvor meget du skal kunne klare i de enkelte tests, der også indgår i optagelsesprøven til Politiskolen. Listen her er for mænd, og den her er for kvinder.

Første øvelse er kropshævninger. De skal løfte sig selv op, så hagen kommer over bommen, og det skal gøres uden, at benene svinger og bliver brugt som hjælp til at komme op.

- Det er en hård øvelse, fordi den skal være så kontrolleret. Der er ikke noget med at kippe i kroppen, så det er ren og skær råstyrke at lave den til godkendelse, fortæller Jens, der selv når op på seks kropshævninger, hvilket er over minimumskravet på fire.

Godt udgangspunkt

Lars, der er den ene af de to undervisere, går rundt og iagttager de studerende. Han er godt tilfreds med deres fysiske form. I dag gælder det om at finde ud af, hvor de ligger henne, og det betyder derfor ikke så meget, om de består de enkelte tests.

Det handler mere om at se, hvad de skal arbejde videre med, så de bliver klar til den endelige prøve længere henne i forløbet.

Uddannelsen er helt ny, og Politirapporten har fulgt et af holdene, siden de begyndte på skolen i marts i år. Når kadetterne er færdige 31. august i år, bliver deres hovedopgaver grænsekontrol, bevogtning og transport. Du kan læse mere om kadetuddannelsen her.

Se med i Station 2 Politirapporten i aften klokken 21.25 på Tv 2.