√ėstre Landsret tillader nye beviser i Kundbysagen

Helt ekstraordin√¶rt f√•r anklager lov til at freml√¶gge nye beviser, selv om bevisf√łrelsen egentlig er slut.

√ėstre Landsret im√łdekommer anklagemyndighedens √łnske om at freml√¶gge nye beviser i Kundbysagen, selv om bevisf√łrelsen egentlig er afsluttet.

Beslutningen er meget usædvanlig. Det sker kun ganske sjældent, at domstole tillader nye beviser, efter at anklager og forsvarer har procederet.

Oprindeligt var planen, at Retten i Holbæk 5. maj skulle have afgjort, hvorvidt den 17-årige pige er skyldig i anklagen om at ville bombe to sjællandske skoler.

Men i stedet f√•r anklager Kristian Kirk nu lov til at styrke sin sag ved at freml√¶gge de nye beviser. Det sker i et retsm√łde onsdag.

Den us√¶dvanlige tilladelse gives, fordi b√•de Retten i Holb√¶k og √ėstre Landsret mener, at de nye oplysninger kan f√• betydning for dommere og n√¶vningers afg√łrelse af terrorsagen.

- Under hensyn til sagens alvorlige karakter og indholdet af de nye beviser tiltr√¶der landsretten, at anklagemyndighedens p√•stand om genoptagelse af bevisf√łrelsen tages til f√łlge, lyder det i √ėstre Landsrets afg√łrelse.

Helt friske refleksioner

De nye beviser består af sedler, der for nylig blev fundet i den tiltalte piges sko og i hendes celle i Vestre Fængsel.

Blandt andet er der fundet to breve, som if√łlge anklager Kristian Kirk er skrevet til den terrord√łmte Hamza Cakan.

Derudover er der også fundet en seddel, hvorpå der står en række navne.

- Det er alle sammen folk, der er d√łmt i danske terrorsager, sagde Kristian Kirk fredag i Retten i Holb√¶k, da han bad om lov til at f√łre de nye beviser.

En anden seddel, der er blevet fundet, er dateret 30. april 2017.

P√• baggrund af datoen er der if√łlge anklageren tale om "helt friske refleksioner" fra den 17-√•rige pige om hendes situation.

Tilsyneladende beskriver pigen indholdet på sedlen som "sandheden".

- Det synes jeg, er ekstremt relevant, sagde Kristian Kirk fredag.

Forsvarer: Det er ikke relevant

Det var forsvarer Mette Grith Stage, der havde bedt landsretten om at afvise anklagerens √łnske om at genoptage bevisf√łrelsen.

If√łlge hende har de nye beviser ingen relevans for sagen.

- Oplysningerne siger efter min mening ikke noget om det, retten skal tage stilling til. Nemlig hvad min klient tænkte på gerningstidspunktet. Omvendt er det oplysninger, der kan bruges til at svine min klient til, siger Grith Stage.

Skyldssp√łrgsm√•let i sagen ventes afgjort 16. maj.