Krimi

Frygtet bande kan være fortid i Kokkedal

Arkivbillede. Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Loyal To Familia kan være på vej væk fra Kokkedal. Nordsjællands Politi er bekendt med situationen.

Den berygtede kriminelle gruppering Loyal To Familias cirka 20 mand store afdeling i Kokkedal har ifølge Frederiksborg Amts Avis inden for de seneste dage afleveret T-shirts og andre bandeeffekter.

Medlemmerne i Kokkedal skulle have fået nok af bandelivets konstante pres og vil ud af miljøet. Enkelte andre mener dog, at LTF’s afdeling er blevet smidt ud, skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

Hos Nordsjællands Politi er bekendt med, at der tales om, at LTF-afdelingen i Kokkedal, som er en af bandens første, er fortid.

- Vi kan på nuværende tidspunkt - på baggrund af vores efterretninger - hverken af- eller bekræfte oplysningen om LTF-afdelingen i Kokkedal. Lige nu monitorerer vi oplysningerne, og holder nøje øje med situationen, siger vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi.

Udmeldelsen er ifølge avisens oplysninger årsagen til, at der tidligt torsdag aften ankom en større gruppe mænd i cirka 14 biler fra blandt andet København og Hillerød med tydelig tilknytning til LTF til en parkeringsplads ved boligområdet Vapnagaard, hvor der opstod en utryg stemning.

Magtdemonstrationen handlede øjensynlig om, at bandens ledelse ville bevare magten over LTF’s medlemmer i Helsingør-området, hvoraf en del kommer fra netop Vapnagaard.

Nordsjællands Politi er bekendt med situation

Senere bevægede personkredsen sig ind til Helsingørs indre by på Stengade, hvor bandesymbolerne blev luftet.

Her blev medlemmerne mødt af en talstærk politistyrke og bedt om at forlade stedet. De blev siden fulgt godt på vej ind til København af politiet.