Krimi

Retten tillader nye beviser mod Kundby-pigen

Kundby-pigens forsvarer vil nu undersøge sine reaktions-muligheder i sagen.

Anklager Kristian Kirk har fået medhold i sin anmodning om tilladelse til at fremlægge nye beviser i sagen mod den 17-årige terrortiltale pige i den såkaldte Kundby-sag..

De nye beviser er en række dokumenter, som blev beslaglagt fra den tiltaltes celle i tirsdags – bare tre dage før, retten skulle have taget stilling til, om hun er skyldig eller ej.

Blandt dokumenterne var der to breve, som ifølge anklageren var tiltænkt Enes Ciftci, en 25-årig dansk-tyrkisk Syrienkriger, som i marts mistede sit danske statsborgerskab, fordi han rejste til Syrien for at tilslutte sig terrorgruppen Islamisk Stat. Pigen har også modtaget breve fra ham.

Ifølge anklageren vidner to svar fra pigen om en radikalisering, der ikke er aftaget under retssagen, men nærmest tiltaget.

- Anklagemyndigheden er tilfreds med, at retten gav os medhold i vores ønske om at forelægge nyt til bevisførelsen. Vi har ikke flere kommentarer til sagen i øjeblikket, siger Kristian Kirk i en pressemeddelelse.

Forsvarer: Ingen bombe under min sag

Den tiltaltes forsvarer Mette Grith Stage protesterede over anklagerens anmodning før afgørelsen. Hun mener ikke, at de nye beviser er relevante for sagen, da de ikke viser noget om, hvorvidt tiltalt havde forsæt til at gennemføre terrorhandlinger på gerningstidspunktet. Hun ærgrer sig over dagens afgørelse.

- Det er selvfølgelig superærgerligt. Og jeg er bestemt ikke enig i afgørelsen, men lige nu kan jeg jo ikke gøre så meget andet end at tage den til efterretning. Og så vil jeg overveje, om jeg har nogen reaktionsmuligheder.

- Som jeg sagde i min procedure omkring det her spørgsmål, så er det min opfattelse, at de her oplysninger ikke er afgørende overhovedet eller specielt centrale. Så selvom jeg er træt af det, så tager jeg det med ophøjet ro. Det er ikke en bombe under min sag, siger hun til TV 2.

Det begyndte den 19. april

Retssagen mod den 17-årige pige, der er tiltalt for som 15-årig at have planlagt bombeangreb mod to skoler, begyndte den 19. april.

Siden har der været en lang række retsmøder. Her er den tiltalte blevet afhørt. Det samme er ni vidner, heriblandt pigens tidligere mentor og hendes lærer.

Efterfølgende har anklagemyndigheden gennemgået, hvad pigen er mistænkt for, og fremlagt de faktiske omstændigheder for retten.

Endelig har der været procedure, hvor anklager Kristian Kirk har begrundet over for retten, hvorfor den tiltalte skal findes skyldig, og forsvarer Mette Grith Stage har begrundet, hvorfor den tiltalte ikke skal findes skyldig.

Det gjorde de sidste fredag den 28. april.

De nye beviser i sagen vil blive fremlagt den 10. maj. Den 16. maj er der kendelse i sagen, hvorefter parterne vil procedere for strafudmålingen i tilfælde af, at pigen kendes skyldig. Den eventuelle dom vil blive afsagt den 18. maj klokken 16.15.