Dommen udsat: Hvad sker der nu i Kundby-sagen?

Kommer der nye beviser frem i dag? Skal dele af sagen tages om? Selv forsvareren i Kundby-sagen er forvirret.

Er den 17-ĂĄrige pige i Kundby-sagen skyldig i at planlægge terror, eller er hun ikke?

Det svar kommer vi til at vente på lidt endnu. Dommere og nævninge skulle ellers tage stilling til spørgsmålet i dag klokken 9.30 ved Retten i Holbæk.

Men anklagemyndigheden har helt usædvanligt bedt om tilladelse til at føre nye beviser.

Derfor bliver spørgsmĂĄlet om skyld alligevel ikke afgjort i dag. Det ligger nu fast. I stedet skal dommerne tage stilling til anklager Kristian Kirks anmodning om tilladelse til at fremlægge nye beviser.

Hvad der sĂĄ kommer til at ske, nĂĄr dommerne i dag har taget stilling til anklagerens anmodning, stĂĄr mere uklart. Selv for pigens forsvarer, Mette Grith Stage.

Forsvarer: Skal vi tage del af sagen om?

Hun har protesteret og skal i dag argumentere for, at anklageren ikke må fremlægge nye beviser.

Nævningene vil ikke være til stede i retten i dag, sĂĄ anklageren og forsvareren skal kun forsøge at overbevise de tre dommere.

Hvis dommerne afviser anklagerens anmodning, vil sagen sandsynligvis være slut for i dag. Og så skal der findes en ny dag, hvor retten afgør, om pigen er skyldig eller ej.

Men hvis anklageren fĂĄr held med sin anmodning, er det mere usikkert, hvad der kommer til at ske.

- Det har uoverskuelige konsekvenser for sagen. Hvis anklagemyndigheden kommer igennem med den her begæring om at fremlægge nyt bevismateriale, så kan jeg ikke overskue, hvad det kommer til at betyde. Skal vi så tage en del af sagen om? Skal vi procedere hele sagen igen? siger pigens forsvarer, Mette Grith Stage, til TV 2.

Det begyndte den 19. april

Retssagen mod den 17-ĂĄrige pige, der er tiltalt for som 15-ĂĄrig at have planlagt bombeangreb mod to skoler, begyndte den 19. april.

Siden har der været en lang række retsmøder. Her er den tiltalte blevet afhørt. Det samme er ni vidner, heriblandt pigens tidligere mentor og hendes lærer.

Efterfølgende har anklagemyndigheden gennemgået, hvad pigen er mistænkt for, og fremlagt de faktiske omstændigheder for retten.

Endelig har der været procedure, hvor anklager Kristian Kirk har begrundet over for retten, hvorfor den tiltalte skal findes skyldig, og forsvarer Mette Grith Stage har begrundet, hvorfor den tiltalte ikke skal findes skyldig.

Det gjorde de sidste fredag den 28. april.

Kommer nye beviser frem i dag?

Hvad det er for nogle nye beviser, anklageren ønsker at fremlægge, ved vi ikke. Og det finder vi næppe ud af, medmindre dommerne tillader ham at bruge beviserne i retten. Gør de det, er det muligt, at anklageren allerede senere i dag kommer til at inddrage offentligheden og nævningene i helt nye oplysninger.

I første omgang vil han dog blot stå foran de tre dommere og præsentere, at han har nogle beviser. Men han vil ikke sige, hvad beviserne er, vurderer TV 2’s retsreporter Janni Pedersen, der følger sagen. For så vil offentligheden få indblik i beviserne, mens nævningene ikke gør, da de ikke er i retten.

Janni Pedersen har dækket mange sager, men hun har aldrig tidligere oplevet, at en anklager er kommet med nye beviser så sent i en retssag.

Hun er også i retten i dag. Hun liveblogger fra retssalen, og du kan følge med her på tv2.dk.