Krimi

Karsten Ree om tiltalte betjente: - Selvfølgelig har jeg det dårligt over det

To betjente hos Nordsjællands Politi er tiltalt for at have modtaget gaver. Det er vel ikke ulovligt at være venner, siger erhvervsmanden Karsten Ree.

En safariferie i Kenya til en værdi af 22.500 kroner. Et ophold på et resort i Zanzibar til 4.100 kroner.

Det er, hvad to politifolk hos Nordsjællands Politi fik i gave af erhvervsmanden Karsten Ree. Gaver, som nu har fået Statsadvokaten til at tiltale dem for at modtage bestikkelse.

Det er en sag i ”flueknepperafdelingen”, siger Karsten Ree til TV 2.

- De to har overnattet hos mig i en teltlejr ved en flod, og det har ikke kostet mig noget særligt, siger han.

- Det er en skam over for de betjente, der nu har fået denne her sag på sig. Der er jo ikke noget at komme efter, og sagen er helt ude af proportioner. Man kan jo ikke forlange, at politifolk ikke må være venner med hvem, de vil.

De to betjente, der nu er tiltalt for at have modtaget bestikkelse, har tidligere efterforsket Karsten Ree i en straffesag, hvor sigtelserne senere blev frafaldet.

Kendte du de to betjente inden sagen?

- Nej, det gjorde jeg ikke, siger Karsten Ree.

Ikke ulovligt at give taknemmelighedsgaver

Ifølge anklageskriftet er de to betjente på henholdsvis 63 og 56 år fra Nordsjællands Politi tiltalt for at modtage gaver fra erhvervsmanden i perioden fra marts 2015 til november 2015 – efter straffesagen mod Karsten Ree var afsluttet.

- Gavegiveren Karsten Ree bliver ikke tiltalt i sagen, da det ikke er ulovligt at give en gave til en offentlig ansat. Gaven er en taknemmelighedsgave – og så længe han ikke har stillet gaven i udsigt, er det ikke ulovligt, siger Gyrithe Ulrich, der er vicestatsadvokat hos Statsadvokaten i København, til TV 2.

- For en gavegiver er det ikke strafbart efterfølgende at give gaver, men for en polititjenestemand er det ulovligt at modtage gaver. Både under behandlingen af en sag og efterfølgende, siger hun.

Karsten Ree stiller sig uforstående overfor, at sagen kan få konsekvenser for de to betjente.

- Jeg kan ikke forstå, at jeg ikke er tiltalt. Hvis de har gjort noget forkert, så har jeg også gjort noget forkert. 

Han fortæller, at han har det skidt på de suspenderede betjentes vegne.

- De er jo blevet bortvist. Suspenderet. Selvfølgelig har jeg det dårligt over det.

Han forklarer, at han fattede sympati med de to betjente efter sagen, fordi de udførte et 'fair, ordentligt og hårdt' stykke arbejde i sagen mod erhvervsmanden.

- Der var det, at jeg kom til at slynge ud, at hvorfor tager i ikke ned og ser, hvordan rigtige mennesker og dyr klarer sig i naturen i stedet for det forlorne møg, de render rundt og jokker i hver dag hos politiet, fortæller han.

Kendis-guf

De to betjente er tiltalt efter straffelovens paragraf 144, der omhandler offentligt ansatte, der uberettiget modtager gaver eller andre fordele i forbindelse med deres tjeneste.

Og Statsadvokaten, som har rejst sagen, burde ifølge Karsten Ree ”skamme sig”.

- Sagen er guf for dem, fordi jeg er en kendt person. Den er opstået for at bekræfte deres identitet og har ikke meget fornuft i sig, siger han.

- Det er sådan en mini-Trump det her, siger han. 

Karsten Ree fortæller til TV 2, at han ikke har givet gaver til andre i politiet.

For retten i Helsingør

TV 2 har været i kontakt med Nordsjællands Politi, hvor de to betjente er ansat. Her vil man ikke udtale sig om sagen.

Sagen mod de to betjente skal for Retten i Helsingør, men der er endnu ikke fastsat en dato.