Station 2

Tyve smadrer facade og stjæler designermøbler

På under et minut formår tyve at ødelægge facadevinduet og stikke afsted med to værdifulde designerstole.

Det er langt uden for åbningstiden hos auktionshuset Bruun Rasmussen i Bredgade i det Indre København den 20. februar, da tre mænd kommer til stedet.

- De parkerer bilen kort fra gerningsstedet og tager en europapalle, som de placerer tæt på gerningsstedet og lige ved siden af et overvågningskamera, fortæller efterforsker på sagen, Lars Jensen fra Københavns Politi til Station 2 Efterlyst.

Herefter væbner mændene sig med tålmodighed, for selvom klokken er tre om natten, så er der aldrig helt øde i den travle gade tæt på Kongens Nytorv. Efter 40 minutter ebber trafikken ud, og så går det stærkt. De kører deres bil, en lys Skoda Superb, frem til gerningsstedet, kaster europallen gennem facaden, så den bliver smadret og giver adgang til salgslokalet. Lynhurtigt kommer to af mændene retur til bilen - en med en Hans Wegner "Bamsestol" og en med Arne Jacobsen "Ægget". Der går under et minut, fra europallen er kastet ind gennem facaden, og til tyvene kører fra stedet igen. 

Tyvekosterne kan ikke være i bilen

Selvom indbruddet virker planlagt, virker det ikke til, at alle detaljer har været helt på plads. For eksempel kan de stjålne designerstole ikke være i bilen. 

- De står og mosler, en går ind fra sidedøren og prøver at få Bamsestolen langt nok ind, så Ægget kan være der. Men det kan ikke lade sig gøre, så Ægget bliver placeret i bagagerummet, men de må køre fra stedet med bagagerummet åbent, fortæller Lars Jensen fra Københavns Politi og fortsætter:

- De kører mod Dronningens Tværgade, hvor de sikkert kun lige har kørt kort for at få møblerne rigtigt ind.

Fra de kaster pallen ind, til de får møblerne ind i bilen og kører fra stedet igen, går der under et minut

Lars Jensen, Politiassistent, Københavns Politi

Designtyverier begås ofte af rockere

Overvågningsbillederne fra stedet viser tre mænd. Den ene er kun kortvarigt på billederne, og ham vurderer politiet til at være chaufføren. De to andre mænd dukker flere gange op på videoovervågningen. Deres udseende og påklædning får politiet til at rette deres fokus mod rocker-bande miljøet:

- Vi beskriver dem som danske unge rockertyper. Det er typisk det udseende, vi ser inden for rockermiljøet, forklarer Lars Jensen og fortsætter:

- Vi ser ofte, at designindbrud, om det er indbrud i erhverv eller indbrud i privatbeboelse, begås af folk fra rocker-bande-miljøet.

Kan du genkende denne mand, så vil Københavns Politi gerne høre fra dig. Han er en af gerningsmændene bag indbrud, hvor der blev stjålet to designerstole
Også denne mand vil politiet gerne have kontakt til. Han medvirkede også til indbruddet i Bredgade i København

De to stole, som tyvene slap af sted med, har en samlet værdi på 150.000 kr.

Kan du genkende de to gerningsmænd, så kontakt Københavns Politi på telefon 114.