Station 2

Tyv brugte en time og tre kvarter på at komme ind til unikke smykker

Forretningerne i indre København ligger inde med værdier, der frister tyvene, når natten falder på. Overvågning viser ihærdig tyv, der nu efterlyses.

Gerningsmand anholdt efter Station 2 Efterlyst bragte overvågningen.

Københavns Politi har i dag kunne anholde en 50-årig mand fra Vangede i Nordsjælland for smykketyveriet i guldsmedeforretning Giorgi & Hein i St. kongesgade i det indre København. Flere tip fra Station 2 Efterlyst-seere pegede på den 50-årige som gerningsmanden. Manden har været til afhøring, og har erkendt at det var ham, der begik tyveriet. Hans bopæl er blevet ransaget, men uden at smykkerne er blevet fundet. Han vil senere komme for en dommer.

Guldsmedforretningen Giorgi & Hein, der ligger i St. Kongesgade i det indre København, blev natten til mandag d. 3. april udsat for indbrud. Allerede natten til søndag havde samme gerningsmand brugt næsten en time på at bryde hammerglasset op til døren i forretningen. Men alarmen gik, og manden måtte flygte uden værdier. Næste nat vendte han tilbage.

- Han har klippet sikkerhedsgitteret op, og han står bag det ud mod vejen og arbejder. På overvågningen kan vi se, at han står og arbejder i en time og 45 minutter, før det lykkedes ham at komme igennem. Vi kan se, han går lidt til og fra forretningen, som om han har værktøj liggende et eller andet sted, fortæller Tue Hockerup, efterforsker ved indbrudsafsnittet hos Københavns Politi til Station 2 Efterlyst.

Han har brugt forholdsvis langt tid på at komme ind i forretningen, alligevel har han ikke en taske eller pose med til smykkerne

Tue Hockerup, Efterforsker, Københavns Politi

Da gerningsmanden først kommer igennem glasset til forretningen, går det stærkt. Under et minut er tyven i forretningen, og her går han efter montrer og smykkerne, der er udstillet i vinduet. Ifølge politiet virker selve tyveriet specielt.

- Han har brugt forholdsvis langt tid på at komme ind i forretningen, alligevel har han ikke en taske eller pose med til smykkerne. Han smider dem ned i sin trøje. Man må formode, han har en t-shirt på, der er stukket ned i bukserne, så smykkerne ikke falder ud. Men det virker lidt underligt, siger Tue Hockerup.

Smykkerne er helt unikke

Wicki Hein er guldsmed og sammen med Emma Giorgi ejer hun forretningen Giorgi & Hein, der blev udsat for indbrud. De to kvinder har selv designet og lavet samtlige smykker i forretningen, og for dem er tabet uerstatteligt.

De smykker han har stjålet, er ikke nogen, vi bare kan bestille hjem igen, da de er helt unikke

Wicki Hein, Medejer, Giorgi & Hein

- Jeg blev simpelthen så ked af det, da jeg fandt ud af vi havde haft indbrud. De smykker, han har stjålet, er ikke nogen, vi bare kan bestille hjem igen, da de er helt unikke. Vi har selv designet og lavet dem på vores værksted her i forretningen, og der findes ikke flere af dem, så det er næsten det værste, fortæller Wicki Hein.

Tyven har stjålet smykker for omkring 170.000 kroner. De dyreste smykker har han, til glæde for indehaverne, ikke fået med, da de er låst inde om natten. Wicki Hein har et spinkelt håb om, at de får smykkerne tilbage igen.

- Vi håber virkelig, at der er nogen, der kan genkende den her mand, så han kan blive fundet. Ellers håber vi folk vil være opmærksomme, hvis de får tilbudt smykker, der kunne være vores. De er meget specielle, og derfor kunne der være en chance for, at nogen bemærkede dem. Det værste vil være, hvis de allerede er smeltet om, så er mange mange timers hårdt arbejde gået tabt, forklarer Wicki Hein.

Se et udvalg af de stjålne smykker her