Krimi

Kundby-pigen afviste stjerneadvokat

​Den 17-årige pige fra Kundby, der er tiltalt for terror, sagde først nej til at lade Mette Grith Stage føre sin sag.

Selvom Mette Grith Stage er en af landets førende forsvarsadvokater og har forsvaret alt fra Hells Angels-rockere til hustrumordere, så var hun ikke noget for den nu 17-årige terroranklagede Kundby-pige.

Da hun som blot 15-årig blev anholdt af politiet og mistænkt for at ville begå terror på to skoler på Sjælland, ville hun ikke have stjerneadvokaten til at forsvare sig.

Hun havde allerede en advokat, og ham ville hun gerne beholde.

- Det var en lidt underlig situation at komme op til en klient, som egentlig ikke rigtig gad mig. Normalt plejer klienterne jo gerne at ville have mig, siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage i programmet ’Lippert – walk and talkshow’.

Det var pigens mor, der kontaktede Mette Grith Stage. Hun havde hørt om forsvarsadvokaten og mente, at hun kunne gøre gode ting for datterens sag.

- Det kunne jeg ikke sige nej til. Det er en spændende sag, en dramatisk sag. En helt unik og spektakulær sag. Som forsvarsadvokat gibber det jo i en, når man har mulighed for at komme på sådan en sag. Det er en stor faglig udfordring. Så jeg huggede til, siger Mette Grith Stage.

17-årigs mening var underordnet

For hvis man i Danmark er under 18 år og anklaget for en forbrydelse, så er det ens værge, som bestemmer hvilken advokat, der skal forsvare én i retten. Så det var ud med den gamle – og ind med Mette Grith Stage, som i dag har et ”rigtig godt” og ”tillidsfuldt forhold” til den 17-årige pige fra Kundby.

- Vi skulle lige finde hinanden, og hun skulle respektere og forstå det her med, at det altså er mor, der bestemmer.

Den 17-årige pige afgav onsdag sin forklaring i Retten i Holbæk. Hun nægter sig skyldig i sagen, hvor Anklagemyndigheden kræver forvaring på ubestemt tid.