Krimi

Familiefar erkender drab på mor og tre børn

En familiefar er sigtet i forbindelse med et "familieopgør" i Brønshøj. Tre børn er dræbt.

Tre børn og deres mor blev tirsdag morgen fundet dræbt i en lejlighed på Kobbelvænget i Brønshøj.

Det bekræfter Københavns Politi over for TV 2.

Da politiet ankom til stedet efter meldinger om uroligheder, befandt familiefaren sig som den eneste overlevende i lejlighed.

Den 38-årige far har erkendt, at han står bag drabene. Det fortæller hans forsvarer, Asser Gregersen, tirsdag aften i Retten på Frederiksberg, hvor familiefaren blev fremstillet i grundlovsforhør.

Faren ønsker ikke at besvare spørgsmål ved grundlovsforhøret, som foregår bag lukkede døre. Ifølge sigtelsen foregik drabene både ved, at han skød en eller flere gange og stak ofrene med kniv flere gange.

Familiefaren er sigtet for drab og for at have været i besiddelse af et ulovligt skydevåben og ammunition til det.

Sigtet for drab

Den 38-årige mand, der er dansk statsborger, er som følge af grundlovsforhøret blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat. Det betyder, at han kommer til at sidde fængslet på en lukket retspsykiatrisk afdeling.

Asser Gregersen mener, at det er for det bedste for den anholdte, at han skal være på en psykiatrisk afdeling. 

- Han er i chok, siger han til Ritzau.

Anklager Stine Winther anmodede i retten om at få nedlagt forbud mod at nævne mandens og ofrenes navne. Desuden bad hun om, at grundlovsforhøret skulle foregå for lukkede døre. Ønskerne blev imødekommet af retten. 

- Det er en ganske frygtelig familietragedie. Det vil udsætte de forurettede for en unødvendig krænkelse, siger hun til Ritzau.

Flere våbentyper brugt under "familieopgør"

Ifølge Københavns Politi blev kvinden og de tre børn dræbt med forskellige våbentyper.

- Vi har fundet forskellige våben i lejligheden. Vi ved endnu ikke, hvordan ofrene er blevet slået ihjel. Våbnene skal først holdes op imod en obduktion, der kan give svaret på dette, siger Ove Bundgaard Larsen til TV 2.

Københavns Politi arbejder desuden ud fra en tese om, at der er tale om et "familieopgør". Ove Bundgaard Larsen vil dog på nuværende tidspunkt ikke uddybe, hvad det dækker over.

De pårørende er blevet underrettet.

Børnene er født i 2002, 2003 og 2013.