Krimi

Superligatræner frifindes for vold mod ekskone

Peter Sørensen var tiltalt for to tilfælde af vold mod sin tidligere hustru. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Peter Sørensen frifindes ved Retten i Aarhus for anklage om vold mod ekskone.

Fredag eftermiddag er den 44-årige Silkeborg-træner blevet frifundet ved Retten i Aarhus. Det er en enstemmig afgørelse, oplyser retsformanden.

Peter Sørensen var tiltalt for to tilfælde af vold mod sin tidligere hustru.

Det første tilfælde går tilbage til august 2014, hvor den tiltalte ifølge anklageskriftet skal have "skubbet kraftigt" til sin daværende hustru i hjemmet i Aarhus.

Det medførte, at kvinden, som holdt parrets dengang ni måneder gamle barn i sin favn, faldt bagover i et sofabord, ned på sofaen og derfra ned på gulvet.

Det andet forhold fandt ifølge anklageskriftet sted et år senere - i august 2015 - ved et kolonihavehus i Højbjerg. Her skal den tiltalte ifølge anklagen have taget hårdt fat i sin daværende hustrus arm og trukket i hende, så hun væltede omkuld.

Herefter skal den tiltalte have trukket hende adskillige meter hen over grus og fliser. Det var kvinden, der i foråret 2016 politianmeldte Peter Sørensen.

Peter Sørensen har nægtet sig skyldig. 

Lettet cheftræner

Dommeren og de to domsmænd har lagt vægt på, at der ikke er nogen objektive beviser i sagen. Desuden hæfter de sig ved, at der er gået lang tid, fra den påståede vold fandt sted, til der blev foretaget politianmeldelse.

Det er en lettet cheftræner, der efter domsafsigelsen taler til pressen på trappen foran retten.

- Jeg er rigtig glad. Det har været hårdt. Jeg er blevet fremstillet som en voldsmand i visse dele af pressen, siger han.

Peter Sørensen siger, at frifindelsen er et stort pres, der fjernes fra hans skuldre, og at han nu kan koncentrere sig fuldt ud om trænergerningen.

Også direktør i Silkeborg IF Kent Madsen er lettet.

- Jeg er selvfølgelig lettet. Det har på alle måder været en kedelig sag.

Han siger, at han og klubben nu anser Peter Sørensen for fuldstændig renset for anklagen. Sagen vil således ikke få nogen betydning for en eventuel forlængelse af kontrakten med Peter Sørensen.

Kæmper om forældremyndigheden

Den 44-årige træner har en verserende sag kørende ved Statsforvaltningen om forældremyndigheden over parrets treårige datter.

Ifølge hans forsvarer, Michael Juul Eriksen, har myndighederne afventet udfaldet af retssagen.

Østjylland Politi havde i første omgang undladt at rejse tiltale mod Peter Sørensen for vold.

Men da afgørelsen blev påklaget til Statsadvokaten, ændrede politiet mening og rejste tiltale mod fodboldtræneren.

Anklager Sine Cully siger, at hun tager dommen til efterretning. Det er nu op til Statsadvokaten at afgøre, om anklagemyndigheden anker dommen.