Krimi

Grov dyremishandling i boligområde: Katte får revet hoved og ben af

Kattens Værn beretter om særligt grove tilfælde af mishandling i Vollsmose. I nogle tilfælde har killinger fået prikket øjnene ud og lemmer flået af.

Dyrenes Beskyttelse vil ikke længere køre til Odense-bydelen Vollsmose for at tilse tilskadekomne dyr.

Det sker efter to episoder i marts, hvor en kvindelig redder, der skulle tilse en tilskadekommen kat, blev chikaneret og truet af en gruppe unge fra området, som TV 2 kunne fortælle onsdag.

Noget kunne ellers tyde på, at der netop dette sted i landet er særligt brug for dyreværnsorganisationens indsats.

For i Vollsmose er dyremishandlingen grovere end i resten af landet, lyder det fra den private dyreværnsforening Kattens Værn, som arbejder for at forbedre forholdene for katte i Danmark.

- I Vollsmose er graden af mishandling af katte grovere, end vi normalt ser i Danmark, og generelt hører vi mest, at det er voksne, der mishandler dyr, men i Vollsmose er det børn helt ned under ti år, der mishandler dyr, siger Therese S. Wilbert, direktør i Kattens Værn, til TV 2/FYN.

Ifølge foreningen er det særligt kattekillinger, det går ud over, og at der i nogle gange er tale om grov mishandling.

- Vi ser katte, der har fået revet ben og hoveder af. Vi har katte, hvor man har prøvet at rive skindet af, fået prikket øjnene ud eller har brækket ben og ryg, siger Therese S. Wilbert til TV 2/FYN.

Overfald blev fanget på video

Kattens Værn havde sidste år cirka 20-25 sager i Vollsmose-området, men ifølge dyreværnsforeningen er der tale om et mørketal, så antallet af dyremishandlinger er formentlig langt større.

- Det er tit, at sagerne ikke ender hos politiet. Hvis man ikke har ”grebet” nogen i at mishandle dyr, er det svært at tage den videre, forklarer direktør Therese S. Wilbert.

Den kvindelige redder fra Dyrenes Beskyttelse var i marts i år netop kørt til Vollsmose for tilse en tilskadekommen kat.

Men to dage i træk oplevede hun at blive chikaneret af en gruppe unge, der optrådte truende, og onsdag kunne TV 2/FYN bringe privatoptagelser, der viser overfaldet på den kvindelige redder fra Dyrenes Beskyttelse. Du kan se videoen øverst i artiklen.

Det er dybt uacceptabelt. De her lømler skulle have en regulær røvfuld.

Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense (S)

Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse altså nu borgere i Vollsmose til selv at fragte deres tilskadekomne dyr ud af området, hvis de vil have hjælp. Hvis dette ikke er en mulighed, skal borgerne kontakte Fyns Politi, og så må de tage sagen derfra.

- Det er trist, at det skal være sådan, men vi ønsker under ingen omstændigheder, at vores folk skal frygte for deres sikkerhed, når de kører ud for hjælpe dyr i nød, sagde dyreværnschef Henrik Bucholdtz onsdag til TV 2.

Borgmester: De skulle have en røvfuld

Episoderne i Vollsmose har vakt vrede hos politikerne på Odense Rådhus.

- Det er dybt uacceptabelt. De her lømler skulle have en regulær røvfuld. Der er nogle forældre i Vollsmose, der har nogle store børn, de skal have fat i. De skal vide, det ikke er acceptabelt, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til TV 2/FYN.

Han fortæller, at man i byrådet allerede har vedtaget en række ting for at forebygge, at børn og unge ender i situationer som disse.

Rådmand Jane Jegind (V) deler borgmesterens forargelse, men mener, at der skal sættes endnu hårdere ind. Blandt andet mener hun, at det vil have en positiv effekt, hvis Odense Kommune målrettet går efter at tvangsfjerne flere børn, der er i familie med personer, der har relationer til bandeaktiviteter.

- Det er dybt uacceptabelt og ja, der skal gribes ind. Jeg håber, de kommer ind og rusker tremmer, siger hun til TV 2/FYN.

Sagen med den kvindelige redder er meldt til politiet, og Dyrenes Beskyttelse har rundsendt en intern mail, hvori det fremgår, at ingen frivillige eller ansatte må køre ud på sager i Vollsmose, indtil politiet igen vurderer, at det er sikkert at komme der.

Fyns Politi har dog understreget over for TV 2, at det ikke generelt er til fare for borgere og myndighedspersoner at færdes i Vollsmose-området.