Krimi

Dommer fængsler syv mænd for organiseret hashhandel

Blandt anholdte for hashhandel er en veteran fra Hells Angels. En ottende mand er anholdt for våbenbesiddelse.

Syv mænd i alderen 19-55 år, der onsdag blev anholdt i en aktion mod den organiserede hashhandel på Christiania, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Mændene, der blandt andet tæller en veteran fra Hells Angels, blev anholdt, da politiet onsdag gennemførte ransagninger på 21 adresser i Københavnsområdet - herunder en rockerborg på Amager.

Fandt polititøj og 1000 joints 

De er sigtet for at have solgt 300-400 kilo hash i Pusher Street på Christiania.

Ved onsdagens aktion beslaglade politiet tre kilo hash og 1000 joints.

Derudover beslaglagde man blandt andet 755.000 kroner, fire biler og en ny Harley Davidson motorcykel. Af våben fandt man en pistol, en peberspray og en signalpistol.

Også fire politiskjorter, en politijakke og en politiregnfrakke dukkede op under ransagningerne.

Operation Føniks, som Københavns Politi har døbt aktionen, startede onsdag morgen, da politiet mødte op i Hells Angels' klubhus i Siljangade på Amager.

I alt 15 personer blev anholdt i løbet af dagen. Af dem blev otte fremstillet i grundlovsforhør. Ud over de syv i hashsagen blev en 23-årig mand fremstillet for ulovlig våbenbesiddelse.

Torsdagens grundlovsforhør over de syv i hashsagen foregik bag lukkede døre i Københavns Byret og varede hele dagen.

Mistænkt for at have gemt pistol i busk

Københavns Politi har torsdag aften ingen kommentarer til sagen. Men onsdag sagde ledende politiinspektør Poul Kjeldsen i en pressemeddelelse om aktionen:

- Det er vores opfattelse, at vi via en målrettet efterforskning, hvor vi har fulgt pengene fra hashsalget i Pusher Street til et ledende medlem af Hells Angels, har ramt både salgs- og leverandørleddet i Pusher Street hårdt.

Den 23-årige, der blev fængslet for ulovlig våbenbesiddelse, mistænkes for at have gemt en revolver i en busk ved Københavns Lufthavn i starten af februar.

Revolveren var ladt med fem patroner, og der sad desuden et afskudt patronhylster i den.

Den 23-årige nægtede sig skyldig. Han forklarede, at han aldrig havde rørt ved en revolver, selv om anklageren fortalte, at hans dna var fundet på den.