Krimi

Se videoen: Her bliver kvindelig dyreredder overfaldet i Vollsmose

Privatoptagelser viser overfald i Vollsmose på kvindelig frivillig fra Dyrenes Beskyttelse.

En kvindelig frivillig fra Dyrenes Beskyttelse blev den 27. marts overfaldet og truet på livet af en gruppe unge fra Odense-bydelen Vollsmose. Episoden har ført til, at Dyrenes Beskyttelse ikke længere vil sende ansatte og frivillige ud på opgaver i Vollsmose.

TV 2 Fyn er kommet i besiddelse af privatoptagelser, der viser overfaldet på den kvindelige redder fra Dyrenes Beskyttelse.

Fyns Politi vurderer i dag over for TV 2, at det overordnet set ikke er til fare for borgere og myndighedspersoner at færdes i Vollsmose-området.

- I den pågældende sag med Dyrenes Beskyttelse, bliver den kvindelige redder den 26. marts opmærksom på en bil med unge, som kører over for rødt. Ifølge hende er de til fare for andre i trafikken. På et tidspunkt holder hun side om side med bilen, og ryster på hovedet og tager et billede af dem. En af de unge svarer igen ved at køre fingeren hen over halsen. Bilen med de unge kører, og mere sker der ikke - før næste dag, fortæller politiinspektør Johnny Schou til TV 2.

- Den 27. marts skal den samme kvinde ud og tilse en kat i Egeparken, og her genkender hun de unge fra bilen, og de genkender hende. Ifølge anmeldelsen er de omkring 10 unge, der samler sig omkring hendes bil – en dyreambulance med logo og skrift på siden. En cirka 20-årig pige flår bildøren op, river hende i håret og truer med at slå hende ihjel. De tager bilnøglerne, så hun ikke kan slippe væk. En af de mere fornuftige unge, giver hende dog nøglerne tilbage, og så kører hun væk.

Dyr skal ud af Vollsmose for at få hjælp

Politiinspektøren understreger over for TV 2, at det er en utilstedelig opførsel, og at de tager episoden meget alvorligt.

- Vi har en ret god idé om, hvem vi skal have en snak med om det her overfald. Der er ikke tale om bandemedlemmer. Det gælder for alle borgere, at man skal kunne komme i Vollsmose. Hvis man har problemer med at komme ind i Vollsmose, skal man kontakte politiet, så skal vi nok komme og hjælpe.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer nu borgere i Vollsmose til selv at fragte deres tilskadekomne dyr ud af området, hvis de vil have hjælp. Hvis dette ikke er en mulighed, skal borgerne kontakte Fyns Politi, og så må de tage sagen derfra.

- Det er trist, at det skal være sådan, men vi ønsker under ingen omstændigheder, at vores folk skal frygte for deres sikkerhed, når de kører ud for hjælpe dyr i nød, lyder det fra Henrik Bucholdtz, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.