Krimi

Politiet gjorde 'meget usædvanligt' fund: - Burde ikke kunne ske

Københavns Politi har onsdag slået til mod 21 forskellige adresser i kamp mod den organiserede hashhandel. De fandt blandt polititøj.

Da Københavns Politi i dag ransagede en adresse på Christiania, gjorde de et usædvanligt fund.

I huset, som menes at have været brugt af rockergruppen Hells Angels til organiseret hashhandel, befandt sig nemlig fire politiskjorter, én politijakke og én politiregnfrakke.

- Det er bestemt højst usædvanligt, at kriminelle har den slags. Det burde bestemt ikke kunne ske, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen til TV 2.

Det kan bruges til mange ting

Politikommissæren vil ikke spekulere i, hvordan dele af politiuniformer kan være endt der, og han vil heller ikke gå i dybden med, hvad kriminelle eventuelt vil kunne bruge tøjet til. Herunder om det eventuelt skulle bruges til at foregive at være betjent.

- Det kan bruges til mange ting, fastslår han blot.

Foruden ransagningen på Christiania slog politiet til mod 20 andre adresser rundt omkring i København, blandt andet en Hells Angels-rockerborg på Amager.

Det lykkedes blandt andet at beslaglægge 755.000 kroner i kontanter, fire biler, en motorcykel, en pistol og en peberspray.

Kom højt op i hierarkiet

Politiet fik også fat i omkring 1000 joints og tre kilo hash - en meget lav mængde for en razzia af denne størrelse. Men det er slet ikke noget nederlag, for strategien var netop at følge pengene fra hashhandlen i stedet for hashen.

- Normalt går vi efter hashen, og så fanger vi dem, der får hashen leveret. Og så når vi normalt ikke ret højt op, for de fuldgyldige medlemmer af rockerbanderne håndterer aldrig selv hashen. De skummer bare fløden, fortæller Steffen Th. Steffensen.

Blandt de 15 anholdte i dag var netop et fuldgyldigt medlem af Hells Angels, og det ser Steffen Th. Steffensen som en klar sejr for den nye strategi.

- Det er meget interessant, at vi kommer højere op i hierarkiet, når vi følger pengene. Ham var vi aldrig kommet i nærheden af, hvis vi havde fulgt hashen, vurderer han.