Krimi

Kvinde delte foto af blotter og blev frifundet: Nu bliver hun igen tiltalt

Anklagemyndigheden rejste i første omgang tiltale efter en forkert paragraf, lyder det.

Anklagemyndigheden ved Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi rejser fornyet tiltale mod en Rikke Louise Andersen, som på Facebook offentliggjorde et foto af en blotter fra en butiks overvågningsvideo. Samtidig bliver der rejst sag mod butikskæden. 

Det oplyser anklagemyndigheden  i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at Retten i Nykøbing Falster tidligere i marts frifandt kvinden på baggrund af en fejl i anklageskriftet. 

- Det er naturligvis beklageligt, at vi lavede en fejl. Vi havde ganske enkelt rejst tiltale efter en forkert paragraf i persondataloven, men det retter vi op på nu. Og anklagemyndigheden har da også i andre sager rejst fornyet tiltale, hvis der har været mangler i det oprindelige anklageskrift, siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen, anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Kan give befolkningen et fejlagtigt indtryk

Det omtalte fotografi er af en mand, som ifølge kvinden havde udsat hendes datter og en af datterens veninder for blufærdighedskrænkelse uden for en butik. Manden er siden blevet dømt. 

Straffesagen mod kvinden skal imidlertid køre igen – fordi resultatet af den frifindende dom, med den forkerte paragraf, kan give befolkningen det fejlagtige indtryk, at privatpersoner lovligt kan bruge Facebook til at efterlyse mulige gerningsmænd, mener chefanklager Henriette Rosenborg Larsen.

- Offentliggørelse af den slags billeder indebærer en risiko for selvtægt, og det må naturligvis ikke finde sted, uanset om den pågældende er skyldig eller ej. Der er også rejst tiltale mod butikskæden. Vi mener, at butikskæden har et ansvar, fordi de butiksansatte foreviste billedmaterialet til kvinden, siger hun.