Krimi

Ung mand blev knivrøver for en pakke smøger

Politiet efterlyser nu gerningsmanden til et væbnet røveri i en Fakta i Skørping.

En røver bevæbnet med en kniv forsøgte torsdag aften den 16. marts at true sig til dagens omsætning i en Fakta-butik i den nordjyske by Skørping. 

Røveriet begyndte med, at gerningsmanden kom ind i butikken klokken 20.27. Han gik målrettet mod kassen, hvor en ekspedient sad alene. Først bad gerningsmanden om en pakke cigaretter, men umiddelbart efter trak han en kniv op af lommen og krævede, at ekspedienten åbnede kassen med penge.   

- Vi kan se, hvordan gerningsmanden truer ekspedienten med kniven, og vi kan også se, at ekspedienten trækker sig lidt tilbage på stolen. Han føler sig faktisk rigtig truet af det, siger Preben Møller, Politikommissær hos Nordjyllands Politi.

Måtte gå forgæves 

Hvad gerningsmanden ikke havde med i planlægningen var, at Fakta-butikken, som han røvede, benytter SafePay. Det er et lukket system, hvor ekspedienten ikke har direkte adgang til kontanter.

Vi kan se, hvordan gerningsmanden truer ekspedienten med kniven, og vi kan også se, at ekspedienten trækker sig lidt tilbage på stolen. Han føler sig faktisk rigtig truet af det

Preben Møller, Politikommissær hos Nordjyllands Politi

Røveren måtte derfor stikke af med en pakke cigaretter, som blev eneste udbytte af røveriet. Gerningsmanden løb efter røveriet mod Skørping Banegård, mne hvor han præcist forsvandt hen, aner politiet ikke. 

Besøgte butikken to gange på samme dag

Overvågningsbilleder viser, at gerningsmanden faktisk besøgte butikken tidligere på eftermiddagen samme dag. Og billederne er så gode, at politiet har et klart signalement af manden.

- Vi vurderer, at det er en mand på 18-25 år og han er 185 centimeter høj, almindelig af bygning, og meget karakteristisk har han sådan en sort Kappa hættetrøje på under røveriet, fortæller Preben Møller, Politikommissær hos Nordjyllands Politi.

Hvis du har set gerningsmanden eller ved, hvem han er, kan du kontakte Nordjyllands politi på telefon 114.