Sparket mens han lå ned: Kan du genkende gerningsmændene?

En bytur i Silkeborg endte i slagsmål den 12. marts, nu håber Midt- og Vestjyllands Politi, at nogen kan hjælpe politiet på sporet af gerningsmanden.

Signalement overfaldsmand

  • Mand
  • Ca. 175 cm høj
  • Almindelig af bygning
  • Anden etnisk herkomst end dansk
  • Iført mørk tøj.

Det skulle have været en stille afslutning på en bytur, men endte i slagsmål, da ukendte gerningsmænd overfaldt et yngre par i Silkeborg tidligt om morgenen søndag den 12. marts.

Overfaldet skete ud for Pizzaria Eiffel i Nygade i Silkeborg klokken syv minutter over seks søndag morgen. En 23-årig kvinde og en 24-årig mand spiste en pizza på et trappetrin, da en ung mand henvendte sig til parret.

Det er jo en grov vold efter min opfattelse, for der er jo ikke nogen af gerningsmændene, der på nogen måde er herre over, hvad der sker, når de først tramper eller sparker på nogen, der ligger ned.

Politikommissær Bent Riber Nielsen

Efter en kort ordveksling tog den ukendte mand et pizzastykke fra kvinden og kastede det på jorden foran trappen, hvilket fik kvinden til at rejse sig og diskutere med den ukendte mand. En diskussion der udviklede sig, da den 24-årige bekendte til kvinden slog ud efter den ukendte mand.

Overfaldet varede i under to minutter

Indenfor få sekunder kom flere af venner af den ukendte mand til og den 24-årige mand blev slået og sparket af flere af dem. På overvågningsvideo, der er optaget på et kamera monteret på en bank på modsatte side af gaden, ses det, hvordan den 24-årige mand får flere spark, efter han er faldet ned på jorden.

Og netop fordi den unge mand blev sparket, mens han lå ned og ikke kunne forsvare sig, ser Midt- og Vestjyllands politi med stor alvor på sagen.

- Det er jo en grov vold efter min opfattelse, for der er jo ikke nogen af gerningsmændene, der på nogen måde er herre over, hvad der sker, når de først tramper eller sparker på nogen, der ligger ned. Der kan jo ske mange ting, så derfor er det groft, siger Politikommissær Bent Riber Nielsen til Station 2 Efterlyst.

Selve slagsmålet varede lidt under to minutter og efter overfaldet forsvinder gruppen af unge mænd mod Skoletorvet. Siden da har Midt- og Vestjyllands Politi forgæves ledt efter dem.

Vidner kan være afgørende

Midt- og Vestjyllands Politi vil meget gerne høre fra vidner, der så slagsmålet eller som var nærheden af Pizzaria Eiffel i de minutter overfaldet fandt sted. Politiet mangler nemlig forsat at få kontakt til en række af de personer, der ses på overvågningen. De kan være afgørende i jagten på gerningsmændene.

- Det er vidner, der på en eller anden måde kender de her gerningsmænd, som kan beskrive dem, som kan fortælle noget om, hvorvidt de har set dem tidligere om aftenen i byen, og eventuelt hvor de har set dem, så vi har mulighed for at gå tilbage og se om vi kan få nogle billeder af gerningsmanden, der er bedre, siger Bent Riber Nielsen.

Politiet vil især gerne høre fra de tre eller fire unge mænd, der taler sammen foran pizzeriaet umiddelbart før overfaldet.

Vi vil gerne have, at de retter henvendelse til os, så vi kan lave en decideret afhøring af dem, så vi får identificeret gerningsmanden, forklarer Politikommissær Bent Riber Nielsen.

Se mere om sagen i Station 2 Efterlyst torsdag klokken 21.35. Har du oplysninger i sagen, hører Midt- og Vestjyllands Politi gerne fra dig på 114.