Station 2

31-årig tæsket og efterladt bevidstløs: Gerningsmand meldte sig selv efter efterlysning

En 31-årig mand blev natten til søndag forsøgt røvet og slået ned af den selv samme mand, som han tidligere havde været på pub med.

Efter Station 2 Efterlysts udsendelse torsdag den 23. marts har voldsmand meldt sig selv til politiet. Den efterlyste gerningsmand ringede fredag den 24. marts om morgenen kl. 7.30 til politiet og meldte sig selv. Der er tale om en 20-årig mand. Kl 9.22 blev han sigtet i sagen. Han er nu løsladt igen og afventer sin dom.

Der var ikke umiddelbart noget, der tydede på, at den ene af de to mænd, som en 31-årig mand mødte på Old Irish Pub i Randers natten mellem lørdag og søndag den 6. marts blot få timer senere skulle slå den 31-årige bevidstløs.

Signalement voldsmand

  • Dansk
  • 25-30 år
  • Almindelig til kraftig af bygning
  • Cirka 180 centimeter høj
  • Brunt rødligt, kort hår
  • Iført blålig trøje
  • Iført lyse cowboybukser
  • Iført sorte adidassko

Men det blev virkeligheden for den 31-årige mand fra Randers, da han efter sin bytur gik hjemad i de tidlige morgentimer.

Vi efterforsker den her sag som en voldssag, fordi man så voldsomt pludselig slår sit offer og derefter faktisk forlader ham bevidstløs.

Fungerende Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Lennart Glerup

Klokken ti minutter over seks om morgenen ventede han på en taxa ved taxaholdepladsen på Dytmærsken ud for Nordeas hæveautomat, men inden den nåede at ankomme, mødte han en gruppe på fire mænd og en kvinde .

Blev slået bevidstløs

Den ene af de fire mænd forlangte, at den 31-årige udleverede sit ID-kort og hævekort samt pinkoden til sidstnævnte. Da den 31-årige nægtede, slog manden ham to gange med knytnæve i ansigtet. De to slag var så kraftige, at ofret mistede bevidstheden.

- Vi efterforsker den her sag som en voldssag, fordi man så voldsomt pludselig slår sit offer og derefter faktisk forlader ham bevidstløs, siger fungerende Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Lennart Glerup til Station 2 Efterlyst.

Efter overfaldet forsøgte andre i gruppen, først at ruske liv i den bevidstløse mand, men uden held. I stedet forsøgte gruppen at lægge den 31-årige på siden, inden de forsvandt og efterlod manden bevidstløs på jorden.

Der er ikke umiddelbart sket noget på baren, der giver os anledning til at tro, at de to mænd havde et udestående.

Fungerende Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Lennart Glerup

Et minut senere fandt et vidne den 31-årige bevidstløs og en ambulance blev tilkaldt.

Mødtes på en bar før overfaldet

Overfaldet var det andet møde mellem ofret og gerningsmanden. I timen mellem klokken 3 og 4 om natten havde den 31-årige nemlig mødt den mand, der senere skulle slå ham ned, samt en af de andre mænd fra gruppen på Old Irish Pub på Storegade i Randers, dog uden at vide mere om dem.

- Der er ikke umiddelbart sket noget på baren, der giver os anledning til at tro, at de to mænd havde et udestående. Men ofret kender ikke gerningsmanden og har ikke kunnet udpege ham for os, selvom de har tilbragt tid sammen på pubben, siger fungerende Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Lennart Glerup til Station 2 Efterlyst, der i aften sender fra Randers og har fokus på blandt andet denne sag. 

Iført lyse cowboybukser og Adidassko

Østjyllands Politi hører gerne fra nogen, der eventuelt kan kende den mand, der gav den 31-årige to knytnæveslag i ansigtet. Han beskrives som dansk og er mellem 25 og 30 år gammel samt almindelig til kraftig af bygning. Han har brunt, rødligt kort hår og var under overfaldet iført en blålig trøje, lyse cowboybukser og sorte Adidassko.

Ligeledes hører politiet gerne fra de øvrige personer i gruppen, der kan ligge inde med vigtige oplysninger om overfaldet.  

Har du oplysninger i sagen, så kontakt Østjyllands Politi på 114.