Black Army-medlemmer tiltalt for trusler og afpresning af tatovør
Tre medlemmer af banden Black Army i Odense forsøgte ifølge anklageren at afpresse en tatovørbutik.
Tre mænd, der er medlem af banden Black Army, er blevet tiltalt i sagen om afpresning af en tatovørbutik i Odense.
Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Mændene, der er 20, 23 og 25 år, er tiltalt for den 9. februar i år at have besøgt tatovørbutikken og forsøgt at afpresse indehaverne til at betale penge til Black Army. To af personerne bar ifølge politiet tøj, der viste, at de havde tilknytning til Black Army.
- De tre mænd er tiltalt for afpresning, da der i deres sprogbrug og i situationen ligger en trussel om senere vold mod indehaverne eller hærværk eller lignende mod butikken, hvis der ikke betales penge til Black Army, siger specialanklager ved Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen, i pressemeddelelsen.
Varetægtsfængslet i en måned
Selvom sagen omhandler kriminalitet i Odense, er det Særlig Efterforskning Vest, der har rejst tiltalen og vil føre sagen i retten i Odense.
Særlig Efterforskning Vest er en ny enhed, der arbejder med organiseret rocker- og bandekriminalitet Vest for Storebælt.
Sagen er berammet til den 27. og 28. april.
De tre mænd har siddet varetægtsfængslet siden 12. og 13. februar.
Ikke første gang politiet hører om det
Den 10. februar stod tatovørforeningens formand, Lars Pedersen, frem og fortalte, at mindst fem tatorvørbutikker i Odense var blevet forsøgt afpresset af Black Army. Ifølge Lars Pedersen troppede bevæbnede bandemedlemmer op i butikkerne og krævede, at tatovørerne betalte 5.000 kroner, hvis de ville undgå "konsekvenser".
- Vi er rystede over det, der er sket. Det er ufatteligt, at den slags kan foregå i Odense, fortalte Lars Pedersen, formand for Professionelle Danske Tatovører.
Det er ikke første gang, at Fyns Politi støder ind i fænomenet, hvor bander kræver "beskyttelsespenge" og til gengæld tilbyder at beskytte ejeren og hans butik.
- Vi er godt bekendt med, at miljøet arbejder på denne her måde, fortalte politiinspektør ved Fyns Politi, Benny Linde Larsen, dengang.
Black Army afpresser hjemløse
Omkring en måned efter sagen om afpresning af tatovørerne kom det den 13. marts frem, at Black Army også har forsøgt at afpresse hjemløse i Odense for at få dem til at sælge hash.
- De ville have mig til at sælge hash. Jeg er selv hashmisbruger og har et godt netværk, så de mente, at jeg ville være den perfekte pusher for dem. Men det ville jeg ikke. Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1900 kroner, som jeg lige havde fået i kontanthjælp, fortalte den hjemløse mand Ole til TV 2.
Han blev i december overfaldet lige efter, han havde hentet sin kontanthjælp.
Også dette fænomen er politiet bevidst om:
- Det er det samme billede, vi ser – de socialt udsatte bliver udsat for trusler og har reelt valget mellem at betale eller at starte en pushervirksomhed, fortæller Lars Bræmhøj, der er politiinspektør ved Fyns Politi til TV 2.