Krimi

Voldsom brand i København: Beboere skal genhuses

En stor vej i det vestlige København blev spærret, efter ti meter høje flammer omsluttede en bygning. Først lørdag vil spærringen blive fjernet.

En voldsom tagbrand brød fredag ud i en beboelsesejendom på Vesterbrogade 146 i København. Tre opgange måtte evakueres, og beboerne på tredje og fjerde sal skal nu genhuses.

- Det vælter ned med tagsten fra taget, og flammerne er op mod ti meter høje, oplyste Henrik Stormer, vagtchef ved Københavns Politi, kort efter politiets ankomst til stedet.

Meldingen om branden kom klokken 13.03 - og godt ti minutter efter havde politi og brandvæsenet afspærret området.

Lidt efter klokken 15.00 kunne Hovedstadens Beredskab så oplyse, at flammerne var under kontrol.

- Stadig en del røg på Vesterbrogade fra efterslukningen, men bare rolig. Vi har fat i den, og den breder sig ikke, skrev beredskabet på Twitter.

Nu skal gavlene væltes

Ingen personer kom til skade, men taget på ejendommen er brændt væk. Tilbage står husets to gavle.

- De står og svejer i vinden, fortæller Henrik Moll, vagtchef hos Københavns Politi, fredag eftermiddag.

Gavlene vil lørdag blive revet ned, oplyser politiet på Twitter.

Årsagen stadig ukendt

Det er endnu for tidligt at sige, hvad der startede branden - og først lørdag forventer politiet at kunne få adgang til bygningen og foretage undersøgelser.

Når gavlene er blevet revet ned, vil Vesterbrogade igen blive åbnet.

Et kæmpe brag

Sammen med omkring 100 andre personer var TV 2-medarbejder Mette Wichmann Hansen på stedet, da branden brød ud. Hun observerede i starten en masse røg, der buldrede ud fra bygningen.

Også Pelle Berg, der er restaurantchef på restaurant Pony, som ligger skråt overfor den brændende bygning, var til stede.

- Det tog ikke mere end 5-10 minutter, så var hele taget omsluttet af ilden, siger han til TV 2 og tilføjer, at han hørte nogle høje knald.

- Det lød som om, at det var tagsten, der var begyndt at falde ned på gaden.