Krimi

OVERBLIK: Politikere raser efter demonstration i København

Demonstranterne, der onsdag aften hærgede i København, får ikke meget sympati fra landets folkevalgte.

En demonstration i anledningen af tiårsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 udviklede sig onsdag voldeligt.

Københavns Politi måtte to gange opløse demonstrationerne, da der blev kastet med sten mod politibiler, tændt romerlys og begået hærværk mod banker og butikker.

En række politikere har allerede fordømt begivenhederne.

Herunder følger et udsnit af reaktionerne.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K)

- Det er sørgeligt, at vi har nogle unge mennesker, der mener, at de skal hæve sig over alle andre mennesker og sætte andre menneskers liv og førlighed på spil.

- Der kastes sten og fyrværkeri mod politiet og smadres ruder. Min foragt for de mennesker kan jeg næsten ikke beskrive med ord. Jeg håber, at vi får stillet flest muligt til ansvar de kommende dage.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter:

- Opfør jer ordentligt.

Carl Christian Ebbesen (DF), kultur- og fritidsborgmester i København:

- Det hører ingen steder hjemme at ty til vold og hærværk. Jeg har absolut intet til overs for de demonstranter, som bruger anledningen til at hærge.

Alex Vanopslagh, spidskandidat til Københavns Borgerrepræsentation for Liberal Alliance, i en mail til TV 2 Lorry:

- Vi mener, at Ungdomshuset på Dortheavej naturligvis skal lukkes og bruges til nogle fredelige formål, der gavner byen.

- Lige nu ejer Københavns Kommune grunden og giver så driftstilskud til Ungdomshuset, så de kan leje det ekstra billigt. Københavnernes skattekroner skal naturligvis ikke gå til at finansiere unge og voldelige venstrefløjsekstremister.

Jens-Kristian Lütken (V), kulturordfører i Københavns Borgerrepræsentation, i en pressemeddelelse:

- Det er fuldstændig utilstedeligt, at politiet bliver beskudt med møtrikker fra en kommunal bygning. Den slags må ganske enkelt ikke kunne ske, og derfor bør den videre støtte til huset tages op til revision.