Krimi

Se videoerne: Demonstration førte til vold og hærværk - politiet brugte knipler

Demonstration i anledning af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset udviklede sig voldsomt.

Onsdag er 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København.

I den anledning samlede omkring 1000 personer sig til demonstration igennem Københavns gader.

Det, der skulle have været en fredelig demonstration, udviklede sig voldeligt. Det fik omkring klokken 18.30 politiet til at erklære demonstrationen for opløst. Det betød, at alle, som fortsatte med at demonstrere og ikke forlod stedet ville blive anholdt.

Politiet opfordrede samtidig andre trafikanter til at undgå området på Nørrebrogade, da der blev kastet med sten.

Klokken 19.06 rykkede politiet frem mod demonstranterne, som i første omgang trak sig tilbage.

20 minutter senere så det ud til, at politiet havde held til at presse demonstranter væk og ud ad Nørrebrogade.

Demonstration i anledning af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset udvikler sig voldsomt.

På det tidspunkt var der stadig ingen meldinger om tilskadekomne, oplyste vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi til TV 2 omkring klokken 19.15.

- Vi tager hensyn til, at vi kan gribe ind på en måde, så færrest muligt kommer til skade, siger han.

Ifølge en af TV 2’s reportere på stedet holdt store busser ellers klar, da politiet rykkede frem, for at kunne køre mulige anholdte væk.

Demonstrationen har udviklet sig til kampe mellem demonstranter og politi, der benytter både skub og knipler. Demonstranterne er samlet ved det nye Ungdomshus på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Politiet, som havde stået klar og ventet i sidegader, trak ind og har omringede demonstranter. Det virkede til, at det spidsede lidt til igen, fortalte en af TV 2’s reportere på stedet klokken 19.30.

20 minutter senere havde politiet presset flere demonstranter op i et hjørne ved det nye Ungdomshus på Dortheavej. Det kom til sammenstød, og politiet slog demonstranter med knipler.

Demonstrationen har udviklet sig til kampe mellem demonstranter og politi, der benytter både skub og knipler. Demonstranterne er samlet ved det nye Ungdomshus på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Imens råbte demonstranter: "Politikontrol skaber mere vold!"

Politiets opløsning af demonstrationen betød, at demonstrationen blev fordelt i flere grupper på Nørrebro.

Det oplyser vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

I hvert fald to demonstranter blev ført væk af politiet. Den ene fik lagt armene i strips. Den anden blev ført ind i en politibil. Det fortæller TV’s reporter ved Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, hvor demonstrationen planmæssigt skulle ende.

Politiet opfordrede alle til at forlade området.

Omkring klokken 20.45 så det ud til, at mange havde fulgt politiets opfordring om at forlade Ungdomshuset på Dortheavej, hvor der efterhånden var faldet ro på.

Københavns Politi, som ellers havde meldt ud, at man forventede en fredelig demonstration, oplyser, at der bliver holdt en pressebriefing klokken 21.30 i forbindelse med "de uacceptable optøjer".

Demonstrationen startede ellers stille og roligt på Frue Plads i København, men udviklede sig mere og mere voldsomt, som demonstrationen skred frem.

- Det var som om, det eskalerede, jo tættere man kom på Nørrebro, siger TV 2’s Michael Wichmann, der har fulgt demonstrationen siden dens start klokken 17.

Et stort politiopbud følger en demonstration i anledningen af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København tæt. Demonstranterne, der tæller omkring 300, kaster sten mod politiet og tænder romerlys.

Efter demonstranterne havde forladt Frue Plads begyndte folk at kaste sten efter politiet, ligesom nogle affyrede romerlys.

En mand, der gik tæt forbi demonstranterne med sin cykel, blev udsat for spark og slag. Det var før, demonstrationen nåede til Nørrebrogade. Se video over artiklen. 

På Nørrebrogade smadrede demonstranter ruder og overvågningskameraer på flere banker. Det var herefter, at politiet opløste demonstrationen.

En demonstration i anledning af 10-årsdagen for Ungdomshuset udvikler sig voldsomt.
Demonstration i anledning af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset udvikler sig voldsomt.