Krimi

Politi ransager det nye ungdomshus efter voldsomme demonstrationer

En gruppe demonstranter havde forskanset sig i det nye Ungdomshus på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Politiet gik kort før klokken 23 gået ind i Ungdomshuset på Dortheavej.

Efter aftenens demonstration havde en gruppe på cirka 100 unge forskanset sig i huset. I løbet af aftenen kom langt de fleste dog frivilligt ud for at lade sig registrere af politiet.

- De skal registreres fordi, det var ulovligt at deltage i aftenens demonstration, efter politiet besluttede at ophæve den ved 19-tiden, siger TV 2s reporter, Bjarke Kamstrup.

Ifø'lge en af de demonstranter, der havde opholdt sig inde i huset, havde man hygget sig og drukket øl, mens man tænkte over, hvad man skulle gøre.

- Og nu skal politiet vel så ind og ransage, og så er det jo så det, sagde demonstranten til TV 2 før ransagningen gik i gang.

Kort efter klokken 23 meddelte Københavns Politi på Twitter, at situationen ved Ungdomshuset på Dortheavej er under kontrol.

Demonstranter ville gerne komme ud

Inde fra huset havde flere demonstranter råbt, at de gerne vil komme ud.

- Nu lader vi dem, der gerne vil ud komme ud, og så skal vi ind og se, hvad der er derinde, sagde en talsmand for politiet inden ransagningen gik i gang.

Under ransagningen hentede politiet de sidste personer ud, der befandt sig i huset. Ifølge politiets talsmand, Henrik Møller Jakobsen, var der tre personer tilbage, da politiet gik ind i huset.

- Man kan se, at det er folk, som bestemt ikke har lyst til at være i politiets varetægt, sagde TV 2s reporter Mads Frimann, da de sidste blev ført ud af huset af politiet.

Flasker og petanquekugler

I løbet af aftenen blev der kastet forskellige ting mod politiet - blandt andet flasker og petanquekugler. Og det var blandt andet mere kasteskyts, politiet ledte efter under ransagningen:

- Der blev blandt andet fundet kasteskyts og nogle andre ting, der kan bruges til kriminelle handlinger i huset, sagde Henrik Møller Jakobsen efter ransagningen.

- Og det skal nu dokumenteres, så det kan bruges til en eventuel retsforfølgelse.