Sygeplejerske tiltalt for drab

Pårørende står frem: - Hvorfor dræbte hun min farfar?

1. marts 2015 blev den 30-årige sygeplejerske Christina Hansen anholdt og sigtet for at have forgiftet flere af sine patienter.

Torsdag aften står barnebarnet til et af sygeplejerskens ofre, Arne Herskov, frem i TV2s kriminalmagasin Station 2.

- Den sidste melding jeg fik dernede fra, det var, at han var i bedring og at de havde givet ham noget næring, som fik ham til at friske op.

Sådan fortæller Simon Lerking-Herskov i Station 2.

Tilbage i 2012 var farfaren, Arne Herskov, indlagt på Nykøbing Falsters mave-tarmafdeling. Han havde skrumpelever men var i bedring og skulle udskrives et par dage efter.

Men Simon-Lerking Herskovs farfar kom aldrig hjem i live.

- Lige pludselig fra den ene dag til den anden, blev jeg ringet op og fik at vide, at han havde fået hjertestop og var død om natten.

Simon Lerking-Herskov undrede sig. For farfaren var jo i bedring og skulle udskrives to dage efter.

- Jeg tænkte, at han havde levet et hårdt liv, og at han var oppe i alderen. Men det var stadig uventet. Min sidste melding, det var jo, at han var i bedring. Så det var lidt af et chok at få meldingen om, at han pludselig afgik ved døden.

Ikke en naturlig død

1. marts 2015 blev sygeplejersken, Christina Hansen, anholdt efter en nattevagt på det lokale sygehus, hvor flere patienter havde mistet livet. Sygehuset lå i Nykøbing Falster, hvor også Simon Lerking-Herskovs farfar udåndede.

Kort tid efter så familien Herskov TV 2 News, og det gik op for dem, at sygeplejersken også var mistænkt for at stå bag Arne Herskovs død.

- Min første tanke var, at det var ret uvirkeligt. Nu havde jeg jo gået i flere år og tænkt, at han havde en naturlig død, så jeg kunne ikke rigtigt forholde mig til det. Jeg var meget skeptisk omkring hvorvidt det passede, men jeg prøvede så at undersøge sagen og det viste sig så, at de i hvert fald tiltalte sygeplejersken for min farfars død, udtaler Simon Lerking-Herskov.

Farfarens dødsfald var politianmeldt

Da Simon Lerking-Herskov undersøgte sagen nærmere, viste det sig, at politiet faktisk var indblandet, da hans farfar mistede livet tilbage i 2012.

Personalet på Nykøbing Falster sygehus havde allerede på det tidspunkt en mistanke om, at Arne Herskovs hjertestop ikke var opstået naturligt. Sygehuset kontaktede derfor politiet og Christina Hansen blev også afhørt, men det fik familien aldrig at vide.

På grund af manglende beviser blev sagen efterfølgende henlagt.

Indtil tre år senere hvor sygeplejersken, Christina Hansen, blev anholdt efter en nattevagt og sigtet for at have dræbt to og forsøgt at dræbe en tredje patient.

Det har været meget uvirkeligt at sidde og se på, hvem der har dræbt min farfar. Især fordi hun er en helt almindelig kvinde

Simon Lerking-Herskov

Politiet valgte derefter også at sigte Christina Hansen for at have forgiftet Arne Herskov tilbage i 2012:

- Det gør det jo meget uvirkeligt, at det så ovenikøbet er en, der skal passe ham eller få ham rask og pleje ham, som så har gjort det. Det gør det jo på en eller anden måde mere uvirkeligt eller mere svært at forholde sig til.

Hvorfor skulle han dø?

Sidste år kørte sagen i retten i Nykøbing Falster. Her fulgte Simon Lerking-Herskov sagen tæt og var med i retten. Han ville vide, hvorfor hans farfar skulle dø.

- Det har været meget uvirkeligt at sidde og se på, hvem der har dræbt min farfar. Især fordi hun er en helt almindelig kvinde. Hun er på alder med mig, og har et barn på samme alder som mit barn og en kæreste og en familie, som også var med i retssalen. Det er virkelig uvirkeligt at forstå, hvorfor hun gjorde, som hun gjorde.

Christina Hansen blev i byretten – af et enigt nævningeting - kendt skyldig i tre drab og et drabsforsøg. Hun blev idømt fængsel på livstid.

Christina Hansen valgte efterfølgende at anke dommen til Landsretten. Sagen bliver i øjeblikket behandlet i Landsretten, og der falder dom i maj i år.