Krimi

Demonstration for Ungdomshuset blev voldelig: Her bliver mand slået og sparket

Flere hundrede mennesker er på gaden i København onsdag for at markere tiårsdagen for rydningen af Jagtvej 69.

Onsdag er det 10 år siden, at Ungdomshuset i København blev ryddet, og i den anledning har flere hundrede mennesker samlet sig til demonstration i København.

I forbindelse med demonstrationen er der blevet kastet sten og tændte romerlys mod politiets biler. Der er også blevet smadret adskillige butiksruder på demonstrationens rute fra centrum til Jagtvej 69.

En mand, der gik tæt forbi demonstranterne med sin cykel, blev udsat for spark og slag.

Demonstration erklæret opløst

Omkring klokken 18.30 erklærede Københavns Politi demonstrationen for opløst.

Det betyder, at politiet vil anholde dem, der ikke forlader demonstrationen. Politiet opfordrer derfor folk til at holde sig fra demonstrationen, der giver trafikale problemer på Nørrebro.

- I forbindelse med demo på Nørrebrogade kastes med sten. Undgå at gå til området og trafikanter og andre opfordres til at vælge andre veje, skriver Københavns Politi på Twitter.

Der er endnu ingen meldinger om tilskadekomne eller anholdte. Det oplyser vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

- Vi har sat den nødvendige mængde politi til at løse den opgave, sagde han.

På Frue Plads blev der holdt taler onsdag eftermiddag. Efterfølgende fortsatte demonstrationen over Nørreport og videre til Jagtvej 69 på Nørrebro, hvor Ungdomshuset i sin tid lå.

Da Ungdomshuset blev ryddet i 2007, skabte det en lang række gadekampe og demonstrationer, og mange blev anholdt.