Krimi

Cykelhandler stukket ned: Nu offentliggør politiet overvågningsfoto

Sagen er så grov, at politiet går tidligt ud med overvågningsbilleder i håb om at finde de formodede gerningsmænd.

En 69-årig cykelhandler blev mandag morgen udsat for et groft hjemmerøveri med knivstik på Østerbro i København, og i jagten på gerningsmændene offentliggør Københavns Politi nu et overvågningsbillede af to formodede gerningsmænd.

Billedet er taget på Østerbrogade tæt på lejligheden i nummer 103 omkring 8.40.

- Vi har ikke haft lejlighed til at tale med ofret endnu, men den her sag er så grov, så vi sender billederne ud, mens det er i frisk erindring. Vi beder offentligheden om hjælp til at identificere de formodede gerningsmænd, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben til TV 2.

Formenligt udlændinge

Dene ene mand på billedet er formentlig udlænding, 28-35 år, 175-185 centimeter høj, lys i huden og mørkt fuldskæg, almindelig af bygning og iført rødhættetrøje, mørkeblå vest, sort langærmet trøje, mørke jeans og sorte kondisko.

Den anden er formentlig også udlænding, yngre end den anden, almindelig af bygning, iført armygrøn jakke med hætte, sorte bukser med hvidt logo på venstre lår og sorte kondisko

Da ofret ikke har kunnet afhøres endnu, ved politiet ikke, om han kender de formodede gerningsmænd.

Stukket i ryggen

Den 69-årige mand bor i samme opgang som sin cykelforretning, og ifølge politiet trængte de to mænd ind i opgangen.

Et vidne bemærkede klokken 05.30, at de stod i opgangen, hvor de tilsyneladende ventede på, at deres offer skulle komme hjem efter at have luftet sin hund.

Da ofret var hjemme, trængte de to mænd formentlig ind i lejligheden omkring 7.40, hvor de udsatte ham for grov vold i form af formentlig slag og spark, ligesom gerningsmændene stak den forurettede med kniv – blandt andet i ryggen.

Under volden blev den forurettede også tildelt vold mod halsen, hvilket bevirkede, at den forurettede pådrog sig to brud på strubehovedet.

Gerningsmændene har formentlig opholdt sig i lejligheden i cirka en time. Ifølge Hans Erik Raben fik ofret til sidst vristet sig fri og tilkaldt hjælp.

Københavns Politi har ikke nogle nye oplysninger om mandens tilstand. Tidligere på dagen sagde efterforskningslederen, at han var på operationsbordet, og at det var alvorligt.

Henvendelse kan ske til Københavns Politi på telefon 114.