Krimi

Mand slikkede på tilfældige kvinder - nu smides han ud af Danmark

En 34-årig mand skal fire år i fængsel dømt for at have slikket og blufærdighedskrænket tilfældige kvinder i København.

En 34-årig mand - også kendt som 'slikkemanden' - er torsdag blevet fundet skyldig i at have krænket adskillige kvinder i København.

Manden skal fire år i fængsel og udvises af Danmark for altid, skriver Ekstra Bladet

Den 34-årige makedoner er i byretten i København kendt skyldig i at have slikket flere kvinder i ansigtet samt et groft voldtægtsforsøg. Krænkelserne fandt ifølge anklagemyndigheden sted fra maj til november 2015 ved Nørrebro og Østerbro i København.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden december 2015. Under fængslingen flygtede han i april 2016 fra Psykiatrisk Afdeling på Center Hvidovre, men meldte sig efterfølgende selv til politiet igen.

Et enigt nævningeting i Københavns Byret står bag torsdagens dom, og den 34-årige mand modtog dommen, oplyser anklager hos Københavns Politi, Sidsel Klixbüll.

- Retten har fulgt min strafpåstand, så jeg er tilfreds med dommen, siger Sidsel Klixbüll.

Brugte vold for at kysse

Manden er dømt for et voldtægtsforsøg og 21 tilfælde af blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang. Han har i retten erkendt, at han trak nogle kvinder ind til sig for at kysse og kramme dem.

Han har ifølge tiltalen brugt vold for at komme til at kysse og slikke de mange tilfældige kvinder i ansigtet efter at have fulgt efter dem på cykel sent om aftenen eller om natten.

I et tilfælde fulgte han efter en kvinde ind i hendes opgang på Nørrebro og forsøgte at voldtage hende i hendes lejlighed.

Alle kvinderne har ifølge anklageren været stærkt påvirket af mandens krænkelser og har grådkvalt afgivet forklaring i retten.

Skal betale erstatning

Det første overgreb i det omfattende anklageskrift fandt sted på Nørrebro om natten den 28. maj 2015, hvor han slikkede og kyssede en kvinde flere gange i ansigtet, mens han holdt et hårdt greb om hendes hoved og hals.

Herefter fortsatte overgrebene med kortere eller længere mellemrum indtil den 28. november samme år.

Den nat sneg han sig med en anden kvinde ind i hendes opgang på Nørrebro, hvor han forsøgte at tungekysse hende. Han opgav imidlertid, da hun bed ham i læben.

Ud over fængselsstraffen og udvisningen skal den 34-årige mand også betale erstatning til nogle af kvinderne.