Krimi

En af de største vanrøgtssager i nyere tid: Døde og mishandlede hunde fundet på gård

Politiet har fundet yderligere 19 vanrøgtede hunde ved Gjerlev tæt ved den adresse, hvor der i sidste uge blev fundet 27 mishandlede hunde.

- Det var et sørgeligt syn. Det er slemme forhold, de har gået under.

Sådan beskriver Mette Tvede, der er formand for Kreds Aarhus i Dyrenes Beskyttelse det syn, der mødte hende og politiet fredag morgen i en ladebygning ved Gjerlev nord for Randers.

Her var 19 hunde i meget dårlig tilstand samt et ukendt antal døde hunde.

Levet under kummerlige forhold

Mette Tvede fortæller, at hundene har gået i store mængder ekstrementer i en meget kold og beskidt bygning, hvor der tilsyneladende ikke var adgang til vand.

De blev fundet i en ladebygning, der ligger tæt ved en anden bygning, hvor der i sidste uge blev fundet 27 vanrøgtede hunde. Politiet formoder, at der er en sammenhæng mellem sagerne.

- Det er vores tese lige nu, at der er en forbindelse mellem sagerne, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Østjyllands Politi til TV 2.

Han vil ikke uddybe, om det er den samme person, der ejer bygningerne, som ligger på to forskellige adresser. Han fortæller, at en eller flere personer, der ejer bygningerne, indledningsvis bliver sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Han vil ikke afvise, at der kan komme flere sigtelser til.

- Der er masser, vi skal i gang med at undersøge. I hvilken grad, der er sket misrøgt og mishandling. Det skal undersøgelserne vise, fastslår Anders Uhrskov.

En af de værste sager nogensinde

Politiet kom på sporet af den anden bygning efter en nabo tippede Dyrenes Beskyttelse om, at der også var hunde her. Mette Tvede kontaktede politiet, der i to omgange var i Gjerlev og mødtes med den pågældende nabo, der udpegede bygningen.

De i alt 46 vanrøgtede hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelses internater. Det store antal mishandlede og døde hunde gør det til en af de værste sager om mishandling af hunde herhjemme.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse handlede den største sag om 91 mishandlede hunde, mens sagen fra Gjerlev er formentlig nummer to eller tre i forhold til, hvor mange hunde, der er blevet vanrøgtet.