Stor efters√łgning i Louise-sagen: Politiet gennems√łger kloakker for at finde gerningsv√•ben

16x9
Politiet har tidligere fink√¶mmet flere s√łer i Herlev i jagten efter det gerningsv√•ben, som en ukendt gerningsmand dr√¶bte den 32-√•rige Louise Borglit med i november m√•ned. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

I den seneste tid har politiet foretaget efters√łgninger flere steder i n√¶rheden af Elverparken i Herlev, hvor Louise Borglit blev dr√¶bt i november.

K√łbenhavns Vestegns Politi har sammen med blandt andre et specialteam fra Forsvaret unders√łgt n√¶rliggende s√łer og kloakker for at finde det gerningsv√•ben, som blev brugt til at sl√• den 32-√•rige, h√łjgravide Louise Borglit ihjel.

Politiet mener, at gerningsmanden har brugt en st√łrre, kraftig kniv og muligvis har smidt v√•bnet fra sig under flugten.

- I en del sager ser vi, at gerningsmanden ret hurtigt efter smider gerningsv√•bnet fra sig p√• sin vej v√¶k fra gerningsstedet. Og derfor er det n√¶rliggende at lede efter det i de omkringliggende omr√•der, forklarer politikommiss√¶r og efterforskningsleder Ole Nielsen fra K√łbenhavns Vestegns Politi.

Har ledt i flere s√łer

K√łbenhavns Vestegns Politi kender ikke gerningsmandens konkrete flugtrute, men arbejder ud fra en teori om, at gerningsmanden kan v√¶re flygtet ud af parken kort efter overfaldet p√• Louise Borglit og l√łbet enten mod vest eller nord for Elverparken.

Derfor har politiet også ledt efter gerningsvåbnet i Hospitalsparken, som ligger godt 10 minutter på gåben fra gerningsstedet i Elverparken.

Den her sag er s√• meningsl√łs og bestialsk, at vi vender hver en sten,

Ole Nielsen, politikommiss√¶r i K√łbenhavns Vestegns Politi

- Vi bliver ved og har hele tiden nye efters√łgninger i gang. Det er klart, at som tiden g√•r, er vi n√łdt til at udvide s√łgeomr√•det, siger Ole Nielsen.

Politiet har brug for hjælp

Louise Borglit blev slået ihjel, da hun den 4. november omkring klokken 19.00 luftede familiens hund i Elverparken. Politiet har endnu ikke et motiv at gå ud fra og beder befolkningen om hjælp til at få fat i gerningsmanden.

- Hvis nogen har en viden om en kniv, som pludselig er forsvundet fra hjemmet, eller er et andet sted end der, hvor den plejer, eller andre ændringer, der virker mistænkelige, så må vedkommende meget gerne kontakte os, siger Ole Nielsen.

Netop fundet af et gerningsv√•ben er en helt central del af efterforskningen og kan give vigtige spor i s√łgningen efter en gerningsmand:

- Det er klart, at vi arbejder med flere forskellige spor, blandt andet ogs√• sporing af mobiler, som var p√• stedet i det tidsrum, hvor overfaldet p√• Louise fandt sted. Og vi har ogs√• flere vidneudsagn, som vi stadig arbejder videre p√•, siger Ole Nielsen og understreger: 

- Den her sag er s√• meningsl√łs og bestialsk, at vi vender hver en sten, og det l√¶gger os alle i afdelingen meget p√• sinde, at den bliver opklaret. 

Torsdag aften viste TV 2 kriminalmagasinet Station 2, hvor blandt andre Louises s√łster Susanne Borglit valgte at st√• frem. Du kan se programmet p√• TV2 Play

Her leder politiet efter spor