Krimi

To Black Army-folk fængslet - men de nægter afpresning

Black Army-folk er sigtet for at kræve beskyttelsespenge af tatovører i Odense. De nægter sig skyldige.

To mænd med tilknytning til bandegrupperingen Black Army blev mandag eftermiddag varetægtsfængslet, sigtet for afpresning overfor en række tatovørbutikker i Odense.

Ifølge sigtelsen opsøgte de to varetægtsfængslede mænd på henholdsvis 23 og 35 år sammen med en tredje mand torsdag fem forskellige tatovørbutikker, som fik besked på at betale et fast månedligt beløb i beskyttelsespenge til Black Army.

Den tredje deltager i besøgene, en 20-årig mand, blev allerede mandag varetægtsfængslet i fire uger.

De to mænd ankom mandag til retten i Odense i håndjern, efter de var blevet anholdt søndag aften. De nægtede sig begge skyldige i anklagen om afpresning, men ønskede i øvrigt ikke at udtale sig i retten.

Straffelovens § 281 stk 1.

"For afpresning straffes den, som, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, truer nogen med vold, betydelig skade på gods eller frihedsberøvelse, med at fremsætte usand sigtelse for strafbart eller ærerørigt forhold eller åbenbare privatlivet tilhørende forhold."

Lørdag var en talsmand for Black Army ude og sige til Ekstra Bladet, at de tre mænd ganske rigtigt havde været i tatovør-butikkerne for at bede om penge, men at det var ”stille og roligt”. Der lå ingen nogen trussel eller afpresning bag ønsket om penge, og ”at det er helt okay, hvis de ikke har lyst til at støtte os”.

Trussel om vold eller hærværk

Sådan mener hverken politiet eller de berørte tatovører imidlertid det hænger sammen.

I retten forklarede anklageren i sin korte gennemgang af sigtelsen, før dørene blev lukket og tilhørerne sendt udenfor, at der i hele situation lå en trussel om vold eller hærværk mod forretningen. Ifølge anklageren var to af de tre mænd iført Black Army-tøj og mærker under besøgene, hvilket gjorde deres krav om penge ekstra truende.

Sagen om det, der ligner krav om beskyttelsespenge, kom frem fredag, da formanden for Professionelle Danske Tatovører Lars Pedersen stod frem på sine medlemmers vegne og fortalte om de truende besøg.

- Vi er rystede over det, der er sket. Det er ufatteligt, at den slags kan foregå i Odense, sagde Lars Pedersen fredag.

Ingen kommentarer i dag

I dag ønsker hverken Fyns Politi eller anklagemyndigheden at udtale sig nærmere om sagen af hensyn til efterforskningen. Men fredag sagde politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi, at man havde holdt et møde med de berørte tatovører.

- Vi er godt bekendt med, at miljøet arbejder på denne her måde, sagde Benny Linde Larsen fredag.