Kommune kræver redegørelse om brandbombe-offer fra Ry

Det er ikke første gang, der er er uro omkring den afghanske dreng, der mandag blev forbrændt af brandbombe.

Der har tilsyneladende været uro i årevis mellem drengegrupper på Mølleskolen i Ry, hvor der mandag aften blev sat ild med en molotov-cocktail til en 16-årig elev.

Nu har Skanderborg kommune sat en udredning i gang, der hurtigt skal afdække forholdene på skolen.

Hverken Mølleskolens ledelse eller bestyrelse eller kommunens SSP-medarbejder ønsker at fortælle offentligt om sagen, men borgmester Jørgen Gaarde fortæller, at kommunen har bestilt en redegørelse for baggrunden:

- Hvad har kommunens indsats været, hvad er der sket og hvornår? Det ønsker vi at få et billede af, siger borgmesteren.

- Personligt har jeg det som alle andre, at jeg bliver forfærdet. Det er svært at begribe, men det er den proces, som man er i gang med som borger i Ry men allermest som familie og skolekammerater og ansatte. Sagen egner sig ikke til at have faste konklusioner på forhånd. Det er så overraskende og anderledes, at man er nødt til at bruge tid på at forstå det, siger borgmester Jørgen Gaarde.

Kvælningsforsøg

Den tragiske episode mandag aften var kulminationen på et modsætningsforhold mellem den 16-årige afghanske dreng og fire danske drenge fra samme skole. De fem havde aftalt at mødes bag den lokale sportshal, og en af de danske drenge havde medbragt en molotov-cocktail.

Det er politiets opfattelse, at en af drengene kastede bomben efter den 16-årige dreng, som blev ramt, så der gik ild i ham. De fire danske drenge sidder nu varetægtsfængslet i surrogat i sagen.

Forud er tilsyneladende gået flere års uro på skolen. For to år siden tog en 15-årig dreng kvælertag på den afghanske dreng og truede ham på livet. Det fik den 15-årige senere 40 dages betinget fængsel for.

"Ud af kontrol"

En lokal ung mand, der kender både ofret og den ene af de fire sigtede, siger til TV 2, at episoden mandag kom ud af kontrol og endte langt mere voldsomt, end nogen af parterne havde forudset.

- Jeg er rystet. Jeg kendte dem og jeg havde aldrig troet, at det ville ende med ene slags. Jeg tror ikke det var meningen, at det skulle ske, at det var meningen at gøre ham noget ondt, siger den 18-årige studerende Magnus Leth Nielsen.