Borgmester kræver svar i sag om benzin-angreb på 16-årig: - Det er så uventet og voldsomt

Fire drenge kastede en brandbombe mod en jævnaldrende dreng. Sagen ryster lokalsamfundet i Ry.

Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde, beder nu om redegørelse om det overfald, der mandag fandt sted foran den lokale sportshal i Ry.

Her blev en 16-årig afghansk dreng udsat for et angreb med en brandbombe af fire af sine jævnaldrende klassekammerater.

Drengen fik alvorlige forbrændinger på 30 procent af kroppen og er stadig indlagt på sygehuset.

- Den her sag er så voldsom og ulykkelig, så vi nærmest ikke kender fortilfælde, og det er naturligt, at jeg selv og byrådet har brug for at høre, hvad der er gået forud, siger borgmesteren til Midtjyllands Avis.

Han understreger, at hvad der skete mandag aften er en politisag, og at det er forløbet op til hændelsen, som nu skal undersøges.

- Det er naturligt, at vi ønsker at få mere viden om, hvad der er gået forud, og hvad indsatserne har været, siger borgmesteren, der som mange andre er rystet over episoden. Det er så uventet og voldsomt, så det er svært at begribe, at det er foregået. Jeg tror også, det er svært for de involverede, siger han.

Den 16-årige er stadig indlagt på sygehuset i kritisk tilstand med svære brandskader, men er uden for livsfare.

Tirsdag blev de fire drenge fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. De er nu alle fængslet i surrogat, men har nægtet sig skyldige.

Familien i chok

18-årige Mohammad Akbari er storebror til den 16-årige. Ifølge ham har lillebroderen forud for mandagens overfald været udsat for "grov mobning" gennem længere tid.

- Det kommer bag på mig, at de tager det helt derud. Jeg havde hørt, at de skubber ham og mobber ham og er meget grove. Men jeg havde ikke forventet, at nogen var ude på at slå ham ihjel, siger Mohammad Akbari.

- Jeg har advaret skolen flere gange mod gruppen af drenge. Jeg har sagt til skolen, at enten gjorde gruppen af drenge noget ved Ali, eller også gjorde Ali noget ved sig selv. Jeg forstår ikke, at skolen ikke reagerede, siger han.

Politi afviser etnisk motiv

Familien har afghansk oprindelse, mens de fire sigtede ifølge politiet er etniske danskere. Det har fået flere til at spekulere i, om overfaldet har noget med etnicitet at gøre, men det har både Sydøstjyllands Politi og Mølleskolen i Ry hidtil afvist. 

- Det er ikke et tilfældigt møde, og de kender hinanden, så der må ligge et eller andet forud for det her. Vi forsøger at finde baggrunden for, hvad der er foregået her, siger vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Lars Peter Madsen til TV 2.

Ud over det ønsker politiet ikke at sige mere om motivet til overfaldet.

Offer i bedring

På Mølleskolen i Ry er både lærere og elever rystede, og de har haft mulighed for at tale med en psykolog. I dag ønsker skolen ikke at kommentere yderligere på den konkrete sag, men siger til TV 2, at man er i gang med at lave en redegørelse.

Onsdag aften meddeler Sydøstjyllands Politi, at 16-årige Ali Akbari er i bedring og uden for livsfare.

Ifølge broderen Mohammad, der har tilbragt dagen på hospitalet, er hans lillebror dog stadig meget dårlig.

-Jeg er faktisk i chok over, hvordan hans krop er brændt ned. Han skal have meget smertestillende. Men vi håber da, at han kommer i god bedring og får det psykisk godt. For han har det slet ikke psykisk godt. Det er et stort slag han har fået, siger Mohammad Akbari.

Stadfæstet

En dommer valgte tirsdag at varetægtsfængsle de fire drenge i fire uger. De er mellem 15 og 16 år og nægter sig alle skyldige. På grund af deres alder, sker varetægtsfængslingen i surrogat på lukkede ungdomsinstitutioner.

De fire sigtede kærede tirsdag dommen til Landsretten, men her er den onsdag blevet stadfæstet.