Storebror til offer for benzin-angreb: Han er blevet mobbet længe

Storebroderen fortæller, at han flere gange har advaret skolen mod en gruppe drenge. Han forstår ikke, der ikke blev reageret.

Den 16-√•rige afghanske dreng blev i mandags alvorligt forbr√¶ndt p√• en tredjedel af kroppen, da j√¶vnaldrende drenge fra hans folkeskole i Ry overh√¶ldte ham med br√¶ndende benzin.

Overfaldet har rystet lokalområdet og ikke mindst drengens familie. Det fortæller storebroderen, 18-årige Mohammad Akbari, til TV 2.

If√łlge ham har lillebroderen forud for mandagens overfald v√¶ret udsat for "grov mobning" gennem l√¶ngere tid.

- Det kommer bag p√• mig, at de tager det helt derud. Jeg havde h√łrt, at de skubber ham og mobber ham og er meget grove. Men jeg havde ikke forventet, at nogen var ude p√• at sl√• ham ihjel, siger Mohammad Akbari.

- Jeg har advaret skolen flere gange mod gruppen af drenge. Jeg har sagt til skolen, at enten gjorde gruppen af drenge noget ved ham, eller ogs√• gjorde han noget ved sig selv. Jeg forst√•r ikke, at skolen ikke reagerede, siger han.

Politi afviser etnisk motiv

Familien har afghansk oprindelse, mens de fire sigtede if√łlge politiet er etniske danskere. Det har f√•et flere til at spekulere i, om overfaldet har noget med etnicitet at g√łre, men det har b√•de Syd√łstjyllands Politi og M√łlleskolen i Ry hidtil afvist. 

- Det er ikke et tilf√¶ldigt m√łde, og de kender hinanden, s√• der m√• ligge et eller andet forud for det her. Vi fors√łger at finde baggrunden for, hvad der er foreg√•et her, siger vicepolitiinspekt√łr hos Syd√łstjyllands Politi, Lars Peter Madsen til TV 2.

Ud over det √łnsker politiet ikke at sige mere om motivet til overfaldet.

Offer i bedring

P√• M√łlleskolen i Ry er b√•de l√¶rere og elever rystede, og de har haft mulighed for at tale med en psykolog. I dag √łnsker skolen ikke at kommentere yderligere p√• den konkrete sag, men siger til TV 2, at man er i gang med at lave en redeg√łrelse.

Onsdag aften meddeler Syd√łstjyllands Politi, at 16-√•rige Ali Akbari er i bedring og uden for livsfare.

If√łlge broderen Mohammad, der har tilbragt dagen p√• hospitalet, er hans lillebror dog stadig meget d√•rlig.

-Jeg er faktisk i chok over, hvordan hans krop er brændt ned. Han skal have meget smertestillende. Men vi håber da, at han kommer i god bedring og får det psykisk godt. For han har det slet ikke psykisk godt. Det er et stort slag han har fået, siger Mohammad Akbari.

Stadfæstet

En dommer valgte tirsdag at varetægtsfængsle de fire drenge i fire uger. De er mellem 15 og 16 år og nægter sig alle skyldige. På grund af deres alder, sker varetægtsfængslingen i surrogat på lukkede ungdomsinstitutioner.

De fire sigtede kærede tirsdag dommen til Landsretten, men her er den onsdag blevet stadfæstet.