Krimi

Drenge varetægtsfængslet for drabsforsøg: Kastede brændende benzin på 16-årig

Politiet har anholdt fire drenge, som er sigtet for drabsforsøg efter at have hældt brændende benzin ud over en jævnaldrende dreng.

En 16-årig dreng er i kritisk tilstand, efter at han mandag fik hældt brændende benzin ud over sig.

Sydøstjyllands Politi har tirsdag anholdt og varetægtsfængslet fire drenge i alderen 15-16 år i fire uger. De er sigtet for et forsøg på manddrab, fortæller Anna Holm, som er anklager ved Sydøstjyllands Politi, til TV 2.

- De er sigtet for i forening at have kastet en flaske med benzin på en ung mand, der gik ild i og som fik forbrændninger på sin ben og fødder.

 Varetægtsfængslingen af de fire sker i såkaldt surrogat på lukkede ungdomsinstitutioner på grund af drengenes unge alder.

Motivet er fortsat ukendt

Inden dørene lukkede til tirsdagens grundlovsforhør i Retten i Horsens kom det frem, at de fem drenge havde aftalt at mødes mandag aften i Ry i Midtjylland, hvor drengene bor og alle går i skole. 

Politiet har anholdt fire drenge, som er sigtet for drabsforsøg efter at have hældt brændende benzin ud over en jævnaldrende dreng.

- Nogle af drengene går i klasse med den tilskadekomne, oplyser Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, til TV 2.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er det formentligt en konflikt mellem de fem drenge, der har resulteret i, at den 16-årige dreng er blevet alvorligt forbrændt på en tredjedel af sin krop.

- Der må jo være en eller anden form for uoverensstemmelse, når man gør noget så drastisk. Men det er det, vi er ved at efterforske os frem til - hvad der ligger bag det her. Men vi kan ikke sige noget om det lige nu, siger Lars Peter Madsen.

Alle drenge nægter sig skyldige

Den 16-årige tilskadekomne er af afghansk afstamning, og de fire anholdte er drenge er etniske danske. Sydøstjyllands Politi efterforsker fortsat i, hvad motivet til hændelsen er. 

Der er dog på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at konflikten har med etnicitet at gøre, oplyser politiet.

Den tilskadekomne er indlagt på hospitalet. Hans tilstand er kritisk, men han er uden for livsfare. 

De fire drenge nægter sig alle skyldige. Alle fire kærede fængslingskendelsen til landsretten under dagens grundlovsforhør.