Station 2

Mistænkt for at røve pengetransport: Kan du genkende denne mand?

Røver slog chauffør ned og slap af sted med tre poser penge. Nu kan Station 2 Efterlyst vise billeder af gerningsmanden.

Tirsdag den 10. januar var en pengetransportchauffør i gang med at hente omsætning hos Hugo Boss-forretningen i Outlet-centret i Ringsted. Klokken cirka 12.52 trænger en gerningsmand med ind i Hugo Boss’s baglokale, her bliver chaufføren slået i baghovedet af en ukendt genstand og får sprøjtet peberspray i øjnene.

- Gerningsmanden siger på dansk, at det her er et røveri og truer chaufføren og tre medarbejdere fra Hugo Boss med en pistol. Derefter tager han tre pengeposer med omsætning i, inden han flygter fra stedet på en sort elcykel, forklarer kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Station 2 Efterlyst.

Røveren flygter efterfølgende i sydlig retning henad parkeringspladsen og kører mod Amtsstue Allé og Ringsted centrum. Politiet ved at gerningsmanden klokken 13.15 prajer en taxa på Ringsted station, og at han kører til Hundige Station. Her tager han toget mod København, men hvor han står af, ved politiet ikke.

Røver filmet i toget

Selve røveriet er ikke filmet på overvågning, men gerningsmanden er filmet både på Hundige Station og i S-toget, og politiet håber nogen kan genkende manden ud fra billederne.

Signalement af røver der begik groft røveri mod chauffør af pengetransport ved Outlet i Ringsted.

- Vi håber, der er nogen, der vil fortælle os, hvem manden er. Her ser vi ham jo uden maskering, så det skulle være mærkeligt, hvis der ikke var nogen, der kunne genkende ham, siger Martin Bjerregaard.

Gerningsmanden taler dansk under røveriet, men vidner skulle inden røveriet have hørt manden tale et andet sprog, i følge politiet mener vidnerne, der kunne være tale om et østeuropæisk sprog. Manden bar en sort jakke af mærket Peak Performance, og beskrives som værende 190 cm høj.

Elcykel kan være et vigtigt spor

Billedet af manden er altså et vigtigt spor i opklaringen af sagen, det samme er den elcykel, gerningsmanden kører på. Det er ifølge politiet en cykel, der ikke koster under 20.000 kroner, og politiet vil derfor gerne i kontakt med nogen, der har fået stjålet sådan en cykel. Ifølge vidner er der tale om en sort dame elcykel eller unisex elcykel. Den kunne være af mærket Scott, og så har den røde markeringer på stellet. Batteriet sidder bagpå.

Det er i følge vidner en elcykel mage til den her - af mærket Scott - som gerningsmanden har kørt på. Politiet vil gerne høre fra nogen, der har fået stjålet sådan en cykel, eller har fundet den smidt et sted omkring Ringsted.

- Vi tænker ikke, det er gerningsmandens egen cykel, ifølge vidner er han for stor til cyklen, og derfor vil vi rigtig gerne høre, hvis der er nogen, der sidder og savner deres cykel. Vi ved heller ikke, hvor gerningsmanden har smidt cyklen på sin flugtrute, så hvis nogen har fundet sådan en cykel smidt et eller andet sted, så hører vi også meget gerne om det, fastslår Martin Bjerregaard.

Gerningsmanden er set køre rundt omkring Outletcentret i Ringsted allerede to timer før røveriet, så der er billeder af ham på cyklen, og flere vidner har bemærket manden.

Hvor mange penge gerningsmanden kom afsted med, vil politiet ikke oplyse.

Gerningsmand fra røveri i Ringsted filmet i toget. Kan du genkende denne mand?

Ved du noget om gerningsmanden eller har du set cyklen, så vil Midt- og Vestsjællands Politi meget gerne høre fra dig på 1-1-4