Isenkram-kæde plaget af tyverier - går målrettet efter Bojesen-abe

16x9
Kay Bojesens designeraber er attraktive for tyveknægte. Foto: Lauritz.com

Der er en tendens til, at de dyre designeraber fra Kay Bojesen er meget attraktive for tyveknægte.

De ansatte i den landsdækkende isenkram-kæde Kop&Kande skal i øjeblikket holde ekstra godt øje med deres træ-figurer af mærket Kay Bojesen.

Figurerne hitter nemlig blandt både butikstyve og indbrudstyve, og det er et landsdækkende problem, oplyser Peter Rønn, der er direktør hos Kop&Kande til Frederiksborg Amts Avis.

- Det er et problem i mange af vores butikker, og vi tænker, at der er tale om bestillingsordre, for tyvene går meget målrettet efter Kay Bojesen. Jeg har ikke overblik over, hvor meget Kay Bojesen vi har fået stjålet samlet set, men Kay Bojesen er klart det produkt, der bliver stjålet mest af, siger Peter Rønn.

Abe til 10.000 var den eneste tyvekost

Mange af kædens butikker har deres Kay Bojesen figurer stående i glasmontrer, men det er ikke noget, der sætter en stopper for tyverierne. De bliver bare smadret, hvis der er indbrud, oplyser direktøren.

Isenkræmmer-kæden er nu gået i gang med at finde ud af, hvad de kan gøre for at gøre det sværere for dem, der på ulovlig vis er på jagt efter de kendte træfigurer; skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har videoovervågning, og nogle af butikkerne har tågekanoner. Andre steder har vi DNA-maling, så tyveri og indbrud er noget, vi arbejder på at forebygge. Vi holder også øje med de alternative salgskanaler såsom Facebook-sider, siger direktøren.

Det seneste indbrud fandt sted i Kop&Kande i Hillerød omkring klokken 03.00 natten til mandag. Her blev et af butikkens udstillingsvinduer smadret, og det eneste, der blev stjålet, var en Kay Bojesen-abe til 10.000 kroner, som sad udstillet i vinduet.

- Jeg tænker, at det er et bestillingsarbejde. Der stod mange andre værdifulde ting i vinduet, men aben var det eneste, der blev stjålet, siger Martin Iversen, der er butikschef i Hillerød.