Krimi

Politiker i modangreb: - Københavns Kommune fortier sandhed om terrorist

Københavns Kommune optrådte moralsk og juridisk forkert ved ikke at fortælle om Omar el-Hussein, mener tiltalt

Københavns Kommune beskyldes for at have fortiet sandheden om Omar el-Hussain, der dræbte to mennesker ved synagogen og Krudttønden i København.

Angrebet kommer fra lokalpolitikeren Finn Rudaizky mandag. Han er blevet tiltalt i en straffesag for at have lækket fortrolige oplysninger om gerningsmanden til dagbladet BT.

I sidste uge ønskede politikeren, der repræsenterer Dansk Folkeparti i Borgerrepræsentationen, ikke at kommentere sagen, da Ritzau omtalte tiltalen.

Udgiver skriftlig udtalelse

Men mandag er han rykket ud med en skriftlig udtalelse - to dage før sagen imod ham begynder i byretten.

Rudaizky understreger, at situationen var helt ekstraordinær efter skyderierne.

"Situationen var også helt speciel, fordi Københavns Kommune - trods indledende påstande om det modsatte - havde et langt og indgående kendskab til terroristen," skriver Finn Rudaizky.

"Forholdene var sådan, at det var i offentlighedens interesse at få indsigt i, hvad Københavns Kommune vidste," fortsætter han.

Dækkede sig ind under tavshedspligt

Både juridisk - "og så ganske afgjort moralsk" - var det forkert af kommunen at dække sig under sin tavshedspligt om Omar el-Hussein, mener politikeren.

Efter at nyheden om tiltalen kom frem, har han fået mange positive reaktioner, oplyser han.

Forud for sagen har anklageren sagt, at han kræver den erfarne politiker, der tidligere har været medlem af Socialdemokratiet, idømt frihedsstraf.

"Men jeg er fuld af fortrøstning og mener, jeg handlede præcis, som jeg burde gøre," skriver han.