Krimi

OVERBLIK: Striden om kørselstjenesten Uber

En Uber-chauffør er mandag blevet idømt en bøde på 3500 kroner for ulovlig taxakørsel i januar 2015.

Mange af Ubers danske chauffører er blevet sigtet af politiet for at køre for kørselstjenesten, der presser taxibranchen.

Mandag er Formanden for Foreningen for Deleøkonomi, Nicolai Jørgensen, blevet idømt en bøde på 3500 kroner for piratkørsel gennem Uber.

Han kørte i januar 2015 fra Reventlowsgade i København til Valby med en passager.

Læs her, hvordan striden om Uber har udviklet sig i Danmark.

* Selskabet bag appen blev ved introduktionen i Danmark politianmeldt af Trafikstyrelsen. Styrelsen mener, at Uber overtræder personbefordringsloven.

* Trafikstyrelsen anmeldte tjenesten for ulovlig taxakørsel. Politiet anser også kørslen for at være piratkørsel.

* 8. juli dømmes seks Uber-chauffører i Københavns Byret for at have kørt ulovlig taxakørsel. De får bøder på mellem 2000 og 6000 kroner.

* 18. november stadfæstes bøden på 6000 kroner af Østre Landsret.

* 24. november viser en opgørelse fra Københavns Politi ifølge Fagbladet 3F, at 115 Uber-chauffører er blevet sigtet af politiet for ulovlig taxikørsel.

* 2. december rejser anklagemyndigheden tiltale mod Uber for at medvirke til, at chauffører bryder taxiloven ved at samle passagerer op. Anklagemyndighedens påstand om straf til Uber vil være en bøde i omegnen af 30.000 kroner.

* 2. januar viser aktindsigt hos politiet ifølge avisen.dk, at 44 Uber-chauffører er blevet tiltalt for ulovlig taxakørsel.

* 16. januar bliver formand for Foreningen for Deleøkonomi, Nicolai Jørgensen, i Københavns Byret idømt en bøde på 3500 kroner for ulovlig taxakørsel.